Nuoret Leijonat kärsi kirvelevän tappion Nuorten MM-kisoissa Ruotsille, kun mitalit matkasivat 3-2-lopputuloksen myötä länsinaapuriin.

VIDEO: Nuoret Leijonat kärsi kirvelevän tappion – Ruotsi vei pronssia!

Nuoret Leijonat kärsi kirvelevän tappion Juniorkronornalle pronssiottelussa ja sen myötä himmeimmät mitalit matkasivat Ruotsiin.

Vaikka pronssiottelu on aina kahden todella pettyneen joukkueen keskinäinen kohtaaminen, mitali kaulassa poistuminen MM-näyttämöltä on aina mielekkäämpi vaihtoehto kuin kotiinpaluu tyhjin käsin.

Kun vastakkain on kaksi verivihollista, Suomi ja Ruotsi, panokset pronssiotteluun ovat entistä kovemmat ja pelaajat syttyvät valtaisan pettymyksen jälkeen paremmin tällaiseen otteluun.

Valitettavasti näistä kahdesta maasta pronssiotteluun syttyi paremmin länsinaapuri Ruotsi, joka vei himmeimmät jaossa olleet mitalit mukaansa kaatamalla Nuoret Leijonat numeroin 3-2; tämä harmittaa erityisen paljon, sillä ottelun alkuun Suomi vaikutti näistä kahdesta maasta halukkaammalta.

Nuoret Leijonat siirtyi ottelussa 1-0-johtoon ajassa 8:22, kun Kim Nousiainen toimitti kiekon maalille ja se upposi sisään Patrik Puistolan luistimen kautta.

Suomelle tarjoutui oiva mahdollisuus karata ottelussa nopeasti kahden maalin johtoon, kun reipas minuutti avausmaalin jälkeen Nuoret Leijonat pääsi ylivoimalle. Reippaan minuutin ylivoimapelaamisen jälkeen Nousiainen otti kuitenkin hyökkäyspään jäähyn kiinnipitämisestä ja Juniorkronorna hyödynsi siitä seuranneen ylivoiman, kun Rasmus Sandin ohitti ensimmäistä kertaa Justus Annusen.

Ottelun avauserässä päästiin kuitenkin näkemään vielä yksi maali, ilahduttavasti Suomen tekemänä: Nils Hoglander antoi karmaisevan harhasyötön suoraan Matias Maccellin lapaan, Ilves-peluri karkasi läpiajoon ja ohitti napakalla laukauksellaan ruotsalaisvahti Hugo Alnefeltin.

Toisen erän avauskympin aikana molemmat joukkueet pääsivät hakemaan lisämaaleja ylivoimalla, mutta molempien maiden alivoimaosastot vetivät pidemmän korren.

Keskimmäisen kaksikymppisen ensimmäinen maali nähtiin ajassa 30:34. Annunen pysäytti Hoglanderin terävän laukauksen, mutta pudotti ikävästi irtokiekon viereensä, löytämättä sitä, ja Samuel Fagemolla oli helppo työ laittaa kiekko tyhjään maaliin.

Suomalaisten, ja erityisesti Annusen, synkkä vajaa kolmeminuuttinen johti myös toiseen ruotsalaismaaliin.

Juniorkronorna siirtyi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon ajassa 33:19, kun Linus Oberg laukoi kiekon miinuskulmasta ja kiekko livahti Annusen luistimen kautta sisään; tämä oli todella ikävä takaisku nuorelle suomalaisvahdille, jonka itseluottamus on ollut koetuksella Kanada-välierän jälkeen.

Ottelun kolmas erä sai suomalaisittain karmaisevan alun, mikä tarjosi Ruotsille kaikki avaimet kahden maalin karkumatkalle. Ensiksi Maccelli sai kaksiminuuttisen koukkaamisesta ajassa 41:54 ja 45 sekuntia myöhemmin Suomelle tuomittiin kaksiminuuttinen, koska kaukalossa oli liikaa pelaajia.

Nuoret Leijonat kuitenkin kesti tämän pitkän kahden miehen alivoiman; itse asiassa yksi Suomen suurimmista vahvuuksista läpi MM-turnauksen oli juuri alivoimapelaaminen, sillä Suomi oli turnauksen paras maa alivoimaprosentin osalta.

Suomi oli päätöserän ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana ylipäätään ikävässä jäähykurimuksessa, sillä ajassa 47:16 oli seuraavan kaksiminuuttisen aika, kun Antti Saarela lähti istunnolle huitomista. Nuoret Leijonat kesti myös tämän alivoimatilanteen, mutta samaan aikaan hiekka tiimalasissa jatkoi valumistaan uhkaavaa vauhtia.

Suomi sai puolestaan oman ylivoimamahdollisuutensa reipas puolitoista minuuttia oman alivoiman päättymisen jälkeen, kun Philip Broberg otti kakkosen mailasta kiinnipitämisestä; Ruotsi kuitenkin tappoi jo viidennen alivoimansa.

Suomi haki tasoitusmaalia noin puolitoista minuuttia ilman maalivahtia ja sai luotua erinomaisen laukaisupaikan Lassi Thomsonille, mutta Alnefelt otti upean torjunnan hanskakädellään – kirjaimellisesti gamesaverin.

Kun lisämaaleja ei nähty, Ruotsi vei nuorten MM-kisojen pronssiset mitalit numeroin 3-2 tässä näiden kahden maan historian ensimmäisessä pronssimitalipeli-kohtaamisessa.

Samalla alle 20-vuotiaiden maajoukkueen kurimus kaikkien muiden paitsi kultamitalien osalta jatkui: Suomi on voittanut edellisistä kuudesta nuorten MM-turnauksesta kolme, mutta viimeisin hopea- tai pronssimitali, tässä kohtaa jälkimmäinen vaihtoehto, on niinkin kaukaa kuin vuodelta 2006.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Urheiluvedot Exclusive: Talleta 25€ – saat 75€ pelirahaa!

Jaa