Suomi yllätti Kanadan MM-kisojen 2019 avauspelissään numeroin 3-1.

VIDEO: Suomi yllätti Kanadan – Kaapo Kakko osui kahdesti!

Suomi yllätti Kanadan vuoden 2019 MM-kisojen avausottelussa ja järjesti näin ollen välittömästi melkoisen yllättävän alun turnaukselle.

Suomi sai otteluun lentävän lähdön ja hallitsi etenkin ensimmäisen erän alkuhetkiä. Tämä konkretisoitui myös maalina, kun kokonaisuutena vahvan erän pelannut Kaapo Kakko avasi maalihanat ajassa 6:47.

Hän karkasi Toni Rajalan syötöstä läpiajoon, kahden kanadalaispelaajan välistä, ja ohitti upealla tavalla Kanadan maalilla torjuneen Matt Murrayn.

15 sekuntia myöhemmin Henri Jokiharju lähti korkeasta maalista kaksiminuuttiselle, ja kuten tiedetään – Kanadaa ei kannata päästää ylivoimalle.

Kanada ehti pelata minuutin verran ylivoimalla, kunnes Jonathan Marchessault näpäytti erittäin hyvän laukauksen etuylänurkkaan ajassa 8:03.

Kanadan maaliin saakka Suomi pelasi erittäin aktiivista jääkiekkoa, eikä vastustajalle annettu juurikaan aikaa kiekollisena.

Tasoituksen jälkeen ote siirtyi kuitenkin Kanadalle ja avauserän jälkimmäisen kymmenminuuttisen Leijonat oli hieman pulassa. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty ja erätauolle siirryttiin 1-1-lukemissa.

Toisessa erässä meininki jatkui hyvin pitkälti samankaltaisena ja Kanada hallitsi ottelutapahtumia. Mitenkään dominoiva vaahteranlehtipaitainen joukkue ei ollut, mutta pelin hallinta oli selkeästi Kanadan, joskin erän loppupuolella Suomella oli omat saumansa ja hyvä vaihe päällä.

Bethard tarjoaa markkinoiden parhaat kertoimet MM-turnaukseen!

SAAT JOPA 50 € EXTRAA VEDONLYÖNTIIN!

Keskimmäisen kaksikymppisen laukaukset kirjattiin Kanadalle 9-3, mutta erä oli maaliton, joten päätöserään lähdettiin kutkuttavasta tasatilanteesta.

Päätöserän osalta Leijonat oli joukkueista se, joka tuli kaukaloon hyvällä jalalla ja aiheutti ongelmia kanadalaisvastustajilleen. Vain reippaan kahden minuutin pelaamisen jälkeen Suomi pääsikin ylivoimalle ja käytti tilaisuutensa hyväkseen hienoisella onnenkantamoisella.

Kiekko kimposi Mikko Lehtosen laukauksen seurauksena päätylaudoista maalinedustalle: ensiksi maalintekoa yritti Toni Rajala, mutta lopulta Arttu Ilomäki iski irtokiekosta Leijonat 2-1-johtoon.

Kolmas erä oli kaiken kaikkiaan äärimmäisen vahva suoritus Leijonilta ja joukkue pelasi erinomaista viisikkopeliä läpi viimeisen kaksikymppisen, monilta osin halliten ottelutapahtumien kulkua.

Kanadalla oli suuria vaikeuksia luoda minkäänlaisia maalintekopaikkoja ja päätöserän laukaukset menivätkin Suomen eduksi 13-6.

Kanada ei saanut myöskään varsinaista kirivaihdetta päälle, joskin vajaa minuutti ennen loppua Kevin Lankinen joutui venymään Anthony Manthan puolittaisen läpiajon edessä erinomaiseen torjuntaan, ennen kuin Kakko pääsi iskemään illan toisen osumansa tyhjään maaliin ajassa 59:26.

Nämä jäivät myös loppulukemiksi, joten Leijonat aloittivat MM-urakkansa upealla 3-1-voitolla Kanadasta.

Toisessa päiväpelissä Venäjä kaatoi Norjan lukemin 5-2. Joukkueen tehokkain pelaaja oli tehot 1+2 nakuttanut Nikita Kucherov.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Jääkiekon MM-kisat 2019 otteluohjelma, lohkot – ilmainen live stream kaikkiin peleihin!

Jaa