schedule 5 tammikuun 2020 - 23:37

TSN:n kamera pelasti Kanadan jäähyltä, kun nuorten MM-finaalia oli jäljellä vajaat kaksi minuuttia ja Venäjä oli jo valmiiksi miehen ylivoimalla.

Kanadan ja Venäjän välisestä alle 20-vuotiaiden MM-finaalista tuli juuri sellainen jännitysnäytelmä kuin odottaa sopi.

Ottelun avauserä oli useista Venäjän ylivoimamahdollisuuksista huolimatta maaliton, mutta toisessa erässä alkoi sitten tapahtua myös maalien muodossa.

Venäjä siirtyi 1-0-johtoon ylivoimalla, kun Nikita Alexandrov naulasi ottelun avausmaalin ajassa 29:37. Kanada pääsi kuitenkin vain reipasta minuuttia myöhemmin kahden minuutin ylivoimalle, kun Venäjälle tuomittiin yhtäaikaisesti kaksi jäähyä ja Dylan Cozens iski tasoitusmaalin.

Venäjä otti kuitenkin johtoasemansa takaisin, kun Grigori Denisenko osui aikaan 34:46 ja päätöserään lähdettiin Venäjän 2-1-johtoasemasta.

Venäjä otti vahvan otteen maailmanmestaruuteen ajassa 48:46, kun Maxim Sorkin vei maansa ensimmäistä kertaa ottelussa kahden maalin johtoasemaan. Kanada vastasi kuitenkin välittömästi, sillä vain 34 sekuntia myöhemmin Connor McMichael kavensi lukemiksi 2-3.

Ajassa 51:11 Venäjälle tuomittiin kaksiminuuttinen, kun Dmitri Voronkov otti jäähyn poikittaisesta mailasta ja Kanada iski: ylivoima ehti jauhaa ainoastaan kymmenen sekuntia ja Barrett Hayton löi taululle lukemat 3-3.

Ottelun huikea draamankaari sai huipennuksensa, kun ainoastaan nelisen minuuttia finaaliottelussa pelannut Akil Thomas karkasi kiekonriiston myötä nokikkain maalivahti Amir Miftakhovin kanssa ja iski kiekon varmasti reppuun ajassa 56:02; Kanadalta siis otti yli 56 minuuttia päästä ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon.

Venäjä sai kuitenkin vielä mahdollisuutensa, kun Kevin Bahl joutui kaataa loistavaan maalintekopaikkaan päässeen venäläispelurin ja seurauksena oli kaksiminuuttinen ajassa 57:19. Venäjä päätti vetää maalivahtinsa maalin suulta ja joukkue pääsi pyörittämään 6 vs. 4 -ylivoimaa.

Kun peliä oli jäljellä hieman alle kaksi minuuttia, kanadalaispuolustus purki kiekon katsomoon ja oletuksena oli, että luvassa on Venäjän 6 vs. 3 -ylivoima. Kiekko osui kuitenkin katsomoa kohti mennessään kanadalaismedia TSN:n kameraan ja sääntökirja kertoo, että kiekon osuessa rakenteelliseen objektiin jäähyä ei vihelletä. Venäläispelaajat olivat luonnollisesti raivoissaan ja vain hetkeä myöhemmin Venäjälle tuomittiin kaksiminuuttinen, jota ei olisi varmasti ikipäivänä tullut, mikäli joukkue olisi pelannut kolmen miehen ylivoimalla.

Venäjän mahdollisuudet loppukiriin sulivat lopullisesti, kun kapteeni Grigori Denisenkon maila katkesi hänen laukoessaan kiekkoa kohti kanadalaismaalia ja hän meni laukauksensa jälkeen pelaamaan kiekkoa rikkinäisellä mailallaan. Tämän myötä ottelu oli paketissa, sillä yhtäkkiä Kanada pelasi kahden miehen ylivoimaa ja sai kontrolloitua kiekkoa täysin.

Näin ollen ottelu päättyi Kanadan voittoon lukemin 4-3 ja mestaruus matkasi vaahteranlehtipaitojen mukana Pohjois-Amerikkaan.

Tässä vielä video kiekon osumisesta TSN:n kameraan:

Urheiluvedot Exclusive: Talleta 25€ – saat 75€ pelirahaa!