26 NHL-pelaajalla koronavirus kolmisen viikkoa sitten käynnistyneen toiseen vaiheen myötä: kausi aiotaan silti pelata loppuun.

Ei hyvänen aika sentään! 26 NHL-pelaajalla koronavirus

26 NHL-pelaajalla on todettu koronavirus paluusuunnitelman toisen vaiheen käynnistymisen jälkeen ja siitä huolimatta kausi aiotaan edelleen pelata loppuun.

Kun NHL-kausi jouduttiin keskeyttämään maaliskuun puolivälissä koronaviruspandemian vuoksi, alettiin NHL:n toimistolla rakentamaan välittömästi erilaisia suunnitelmia siitä, miten kausi voitaisiin pelata loppuun.

Lopputuloksena oli niin sanottu vaiheittainen palaaminen ja nyt meneillään olevassa toisessa vaiheessa pelaajat päästettiin harjoittelemaan yhdessä, normaalia pienemmissä ryhmissä.

Tämä toinen vaihe käynnistyi 8. kesäkuuta, eivätkä uutiset ole olleet todellakaan hyviä: ensiksi Boston Bruinsin pelaajalla kerrottiin olevan tartunta, sen jälkeen Tampa Bay Lightning joutui sulkea koko hallinsa, kun kolmen pelaajan sekä kahden henkilökunnan jäsenen kerrottiin saaneen tartunnan, ja kaiken kukkuraksi julkisuuteen levisi tieto Auston Matthewsin sairastumisesta. Kun Matthews oli ollut harjoittelemassa kotikaupungissaan, Arizonassa, Coyotes-pelaajien mukana, tartuntoja oli totta kai enemmän.

Ja nyt tartuntoja on todettu lisää, sillä NHL tiedotti peräti 26 pelaajan antaneen positiivisen näytteen sitten toisen vaiheen käynnistymisen. Näistä pelaajista 15 on ollut mukana toisessa vaiheessa eli harjoittelemassa seuransa mukana ja 11 tartuntaa on tullut seuratoiminnan ulkopuolelle.

NHL-pelaajia on ilmoittautunut tähän mennessä seuroihinsa noin 250, joten heistä noin kuusi prosenttia on saanut tartunnan; ennen toisen vaiheen käynnistymistä NHL-pelaajien keskuudessa oli merkittävästi vähemmän tartuntoja. Kaiken kaikkiaan NHL on suorittanut näille reippaalle 250 pelaajalle yhteensä 1 450 testiä.

Huolimatta tästä huolestuttavasta uutisesta, NHL:n ja NHLPA:n (pelaajayhdistys) vakaa aikomus on viedä edelleen kausi päätökseen. Kauden on määrä jatkua 30. heinäkuuta ja sitä tulee edeltämään kahden viikon harjoitusleiri.

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa