Alec Martinezin siirto Los Angeles Kingsistä Vegas Golden Knightsiin on enää vain ajan kysymys.

Vegas saa vihdoin haluamansa – Alec Martinezin siirto enää vain ajan kysymys!

Alec Martinezin siirto Los Angeles Kingsistä Vegas Golden Knightsiin on enää vain ajan kysymys; tästä saatiin vahvat viitteet viime yön NHL-kierroksella.

NHL:n arvostetuimpiin sisäpiiriläisiin lukeutuva toimittaja Bob McKenzie kertoi ennen viime yönä Suomen aikaa pelattua Winnipeg Jetsin ja Los Angeles Kingsin välistä ottelua kuulleensa luotettavilta lähteiltä, että puolustaja Alec Martinezin siirto Vegas Golden Knightsiin on viittä vaille valmis.

McKenzie totesi ottelun alla, että mikäli Martinez on vedetty pois Kingsin pelaavasta kokoonpanosta, siirto on enää vain ajan kysymys; kuinka ollakaan, 32-vuotiasta puolustajaa ei ottelussa nähty.

Golden Knights on jo useamman kuukauden ajan etsinyt vahvistusta alakertaansa ja nyt se saa sellaisen, vaikka Martinezin parhaat päivät ovatkin jo takanapäin. Hän on edelleen erittäin pätevä pelimies ja siirtyessään Golden Knightsiin hän tuo mukanaan valtavan määrän voittamisen kulttuuria – onhan hän ollut voittamassa Kingsin seurahistorian molempia Stanley Cup -mestaruuksia; itse asiassa hän iski mestaruuden ratkaisseen maalin keväällä 2014.

NHL:n Läntisessä konferenssissa viimeisenä oleva, ja viime kaudet pahasti taapertanut, Kings on aloittanut totaalisen uudelleenrakennusprosessin, jonka myötä se pyrkii kauppaamaan lähes poikkeuksetta jokaisen kokeneen pelaajan muihin maisemiin. Martinezin nimi onkin ollut jo pitkän aikaa – itse asiassa useampana kautena – esillä siirtohuhuissa, mutta siirto toteutuu vasta nyt.

Martinez on pelannut kuluvalla kaudella Kings-paidassa 41 ottelua, tehnyt niissä tehot 1+7 ja hänen tehotilastonsa on -9.

Kaiken kaikkiaan tämä kokenut yhdysvaltalaispuolustaja on pelannut NHL:ssä 597 runkosarjaottelua, edustaen koko NHL-uransa ajan Kingsiä, ja tehnyt niissä tehopisteet 62+136=198. Pudotuspeleissä hän on tehnyt 64 otteluun tehot 6+10=16.

Martinezin, jonka vuosipalkka on 4 miljoonaa dollaria, nykyinen sopimus kattaa myös tulevan kauden, joten kyseessä ei ole niin sanottu perinteinen rental-hankinta.

Kings on aiemmin kaupannut jo Jack Campbellin, Kyle Cliffordin sekä Tyler Toffolin.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Kaikki Urheiluvedot.com:n ilmaiset vetovihjeet täältä!

Jaa