NHL Network julkaisi 20 parasta keskushyökkääjää: Aleksander Barkov neljänneksi paras NHL-sentteri!

Aleksander Barkov neljänneksi paras NHL-sentteri NHL Networkin listauksessa!

Aleksander Barkov neljänneksi paras NHL-sentteri, mitä tulee NHL Networkin tekemään listaukseen: luonnollisesti taakse jäi todella kovia nimiä.

Florida Panthersin nuori suomalaiskapteeni Aleksander Barkov teki viime kaudella NHL-uransa ennätyspisteet, kun hän tehtaili 82 runkosarjaottelussa tehot 35+61=96.

NHL:n pistepörssissä edelle kiilasi ainoastaan viisi muuta keskushyökkääjä: Connor McDavid, Leon Draisaitl, Sidney Crosby, Nathan MacKinnon ja Steven Stamkos – heistä Draisaitl pelasi paljon myös laidassa.

NHL:n palkintogaalassa Barkoville ojennettiin NHL-kauden päätteeksi Lady Byng Memorial Trophy, jonka voittamiseen vaaditaan sekä erinomaisia että herrasmiesmäisiä otteita kaukalon puolella. Lisäksi hän sijoittui viidenneksi NHL:n parhaalle puolustavalle ojennettavan Frank J. Selke Trophyn äänestyksessä ja MVP-äänestyksessä sijoitus oli seitsemäs.

NHL Network listasi NHL:n parhaat sentterit järjestykseen ja kerroimme aiemmin Sebastian Ahon sijoittuneen tässä listauksessa 14:nneksi (lue uutinen täältä). Barkovin sijoitus oli puolestaan neljäs, kun hänen edelleen kiilasivat ainoastaan McDavid, Crosby ja MacKinnon.

Barkovia on pitkään kutsuttu NHL:n aliarvostetuimmaksi pelaajaksi, ja itse asiassa hänet äänestettiinkin sellaiseksi pelaajien toimesta viime kauden aikana. Nyt tuo titteli voidaan kuitenkin unohtaa NHL Networkin asiantuntijan, Mike Johnsonin mukaan.

Jalkapallon huippusarjat pyörähtävät käyntiin – voita suosikkijoukkueesi pelipaita!

– En voi sanoa häntä enää aliarvostetuksi. Hän on listallamme Top 5:ssä ja Top 5:ssä olevaa pelaajaa ei voi kutsua aliarvostetuksi.

– Hän on yksi NHL:n parhaista senttereistä. Hän käyttää pitkää mailaansa hyväkseen, hän on sekä pitkä että ulottuva kaveri ja sitä kautta hän katkoo paljon vastustajien tilanteita, missä hän on yksi liigan parhaista. Hänen silmä-käsi-koordinaatio on erinomainen ja kiekonriistojen jälkeen hän kykenee myös luomaan tilanteita, mikä erottaa hänet monista pelaajista.

– Hänen kätensä ovat uskomattomat. Hän johtaa NHL:ää tehtyjen rankkarimaalien osalta viimeisen kahden vuoden ajalta ja hän saa sekä rankkareissa että läpiajoissa maalivahdit näyttämään ajoittain jopa tyhmiltä. Iso, vahva ja taitava pelaaja. Lisäksi hän otti ainoastaan neljä jäähyä koko viime kauden aikana.

Listalla Barkovin taakse jäivät järjestyksessä (5-20): John Tavares, Auston Matthews, Patrice Bergeron, Steven Stamkos, Mark Scheifele, Brayden Point, Tyler Seguin, Ryan O’Reilly, Evgeni Malkin, Sebastian Aho, Jack Eichel, Evgeny Kuznetsov, Logan Couture, Nicklas Bäckström, Sean Monahan ja Elias Pettersson.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa