Alex Lintuniemi teki NHL-sopimuksen Carolinaan ja näin ollen huhut siirtymisestä Liigaan eivät konkretisoituneet.

Liigaan huhuttu Alex Lintuniemi teki NHL-sopimuksen Carolinaan!

Liigaan huhuttu Alex Lintuniemi teki NHL-sopimuksen Carolinaan ja näin ollen hän jatkaa pelaajauraansa Pohjois-Amerikassa.

Los Angeles Kingsin vuoden 2014 NHL Draftissa 2. kierroksella varaama suomalaispuolustaja Alex Lintuniemi jäi päättyneen kauden jälkeen ilman jatkosopimustarjousta.

Näin ollen hänestä tuli vapaa agentti ja hänen huhuiltiin saapuvan takaisin Suomeen, jossa hän on korkeimmillaan pelannut Mestistä, ennen siirtoaan Pohjois-Amerikan juniorisarja OHL:ään.

Nyt nuo puheet siirrosta Liigaan voidaan heittää kuitenkin romukoppaan.

Lintuniemi on nimittäin allekirjoittanut suomalaispelaajia viime vuosina rohmunneen Carolina Hurricanesin kanssa yksivuotisen ja kaksisuuntaisen NHL-sopimuksen. NHL:ssä pelatessaan Lintuniemen vuosipalkka on 700 000 dollaria ja AHL:ssä 85 000 dollaria.

HUIPPUTARJOUS LEGOLAS.BET KASINOLLE!

Saat 150% bonuksen jopa 300€ asti + 150 ilmaiskierrosta BerryBurstiin!

23-vuotiaalla isokokoisella suomalaispuolustajalla on vielä NHL-debyytti tekemättä ja lähtökohtaisesti siihen on pitkä matka myös Carolinassa, jossa puolustusosasto on erinomaisessa kunnossa.

Lintuniemi on viettänyt viimeiset kolme kautta AHL:ssä, jossa hän on tehnyt 176 runkosarjaottelussa tehopisteet 8+52=60. AHL:n pudotuspeleissä hän on esiintynyt yhdeksässä ottelussa, antaen niissä kaksi maalisyöttöä.

Päättyneellä kaudella hän pelasi Ontario Reignin paidassa 67 runkosarjaottelua, joissa hän teki kaksi maalia ja antoi 23 maaliin johtanutta syöttöä, tehotilaston ollessa ikävästi -30.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa