Vastikään NHL-fanien toimesta kaikkien aikojen parhaaksi maalintekijäksi äänestetty Alexander Ovechkin paljasti 40 runkosarjamaalin per kausi olevan hänelle tärkeä mittari.

Alexander Ovechkin paljasti: alle 40 maalin kaudet ovat epäonnistumisia!

Washington Capitalsin venäläiskapteeni Alexander Ovechkin paljasti, että hän kokee tarvitsevansa 40 maalia kaudessa pitääkseen kautta onnistuneena.

Alexander Ovechkin pelaa NHL:ssä 15. kauttaan.

Näistä 15 kaudesta 14 on ollut täysimittaisia ja Ovechkin on jäänyt niiden aikana ainoastaan kolme kertaa alle 40 runkosarjamaalin; esimerkiksi kuluvan kauden osalta hänellä on kasassa jo 48 kihausta, vaikka hän on pelannut ainoastaan 68 ottelua.

Toisin sanoen Ovechkinin omalla mittarilla hän on epäonnistunut kolmena NHL-kautenaan. Häneltä nimittäin kysyttiin Men’s Journalin haastattelussa, montako maalia hänen tulee tehdä kaudessa, että hän kokee onnistuneensa ja vastaus tältä NHL-fanien juuri kaikkien aikojen parhaaksi maalintekijäksi äänestämältä venäläispelaajalta kuului “40 maalia”.

Ovechkin kertoi samaisessa haastattelussa käyvänsä parturissa joka toinen kuukausi, käyttäen siihen 50 dollaria rahaa. Hän kertoi myös, että hänen Nastya-vaimonsa tulee hulluksi, kun venäläistähti pelaa niin paljon puhelimellaan – etenkin juuri ennen nukkumaanmenoa – ja hän paljasti pelaavansa erityisesti Candy Crushia ja Clash of Clansia. Lisäksi hän kertoi pyrkivänsä ottamaan aina Xboxin mukaan vieraspelireissuille.

Kun Ovechkinilta kysyttiin, kenen varusteet haisevat kaikkein pahimmalta, vastaus tuli kuin apteekin hyllyltä.

– Maalivahtien. He hikoilevat niin paljon harjoituksissa ja peleissä, joten maalivahtien. Holtsin ja Sammyn varusteet, ne haisevat pahalta.

Ovechkin kertoi ihailevansa kaikkein eniten iäkkäämpiä pelaajia, kuten Jaromir Jagria, Joe Thorntonia ja Zdeno Charaa, jotka kykynevät edelleen vanhemmalla ikää pelaamaan korkealla tasolla.

Keltaisia luistimen nauhoja Ovechkin kertoo käyttävänsä, koska ne ovat osa häntä. Vaan milloin Ovechkin on viimeksi itkenyt?

– Edellisen kerran itkin, kun katsoimme The Notebook -elokuvan. Minulla oli pala kurkussa, ja en vielä itkenyt, mutta kun näin vaimoni Nastyan itkevän, ajattelin että okei, jos hän antaa itkun tulla, niin minunkin täytyy tehdä asialle jotain ja olla miettimättä sitä sen enempää.

Ovechkinin haastattelu:

Marko Ollonqvist
Toronto

SEURAA KORONAVIRUKSEN VAIKUTUKSIA URHEILUUN TÄÄLTÄ:
UV seuraa: Näin koronavirus vaikuttaa urheiluun!

Jaa