Alexander Ovechkin tehnyt jokaisella kaudella 30 maalia.

Alexander Ovechkin tehnyt jokaisella pelaamallaan kaudella 30 maalia – historian toinen pelaaja

Washington Capitalsin kapteeni Alexander Ovechkin on NHL-historian toinen pelaaja, joka onnistuu ylittämään 30 maalia 15 kautta putkeen.

Alexander Ovechkin iski historiallisen maalin torstain ja perjantaina välisenä yönä, kun Capitals kohtasi kotiareenallaan New Jersey Devilsin – venäläishyökkääjä iski kotijoukkueen 5-2 voitossa kolme maalia.

34-vuotiaasta hyökkääjästä tuli siis NHL-historian toinen pelaaja, joka on onnistunut tekemään 30 maalia uran 15:sta ensimmäisen kauden aikana.

Ovechkin otti ottelun alussa korkean mailan kasvoihinsa Devils-hyökkääjä Miles Woodilta, mutta tuomarit eivät tätä huomanneet – Capitals-kapteeni kosti Woodille iskemällä hattutempun.

Kuka tuo aikaisemmin samaan temppuun yltänyt pelaaja sitten on? Entinen Capitals-hyökkääjä Mike Gartner.

Myös Jaromir Jagr oli aikoinaan lähellä onnistua tempussa. Tsekki-legenda rikkoi myös 30 maalin rajan 15 kautta putkeen, mutta putki alkoi hänen toisesta NHL-kaudestaan.

Mitä vielä? Ovechkinin hattutemppu Devilsia vastaan oli useammallakin tavalla historiallinen.

Hattutemppu oli venäläiselle uran 25:s NHL:ssä, se nosti miehen jakamaan yhdeksännen sijan Cy Dennenyn kanssa NHL:n kaikkien aikojen hattutempuissa – hattutemppu oli hyökkääjä kauden toinen, joka taas tarkoittaa, että Caps-kapteeni on iskenyt vähintään kaksi hattutemppua neljä kautta putkeen.

Ovechkinin toinen maali taas nosti miehen kuudennelle sijalle kahden maalin illoissa (140) – edeltä löytyy Wayne Gretzky (189), Brett Hull (158), Mario Lemieux (154), Gordie Howe (147) ja Phil Esposito (143).

Illan kolmas maali oli miehen uran 689 maali NHL:ssä. Hän tarvitsee nyt kaksi maalia noustakseen Lemieux’n ohi napatakseen listan kymmenennen sijan.

Lue myös:
Vain Urheiluvetojen lukijoille: Talleta 25€ – saat 75€ pelirahaa!

Jaa