Antti Raannan lähtölaskenta Arizonassa käynnistyi, kun seura teki jatkosopimuksen Aden Hillin kanssa.

Antti Raannan lähtölaskenta Arizonassa käynnistyi – siirto lähes satavarma!

Antti Raannan lähtölaskenta Arizonassa käynnistyi, kun seura tiedotti tehneensä yksisuuntaisen jatkosopimuksen maalivahti Aden Hillin kanssa.

Arizona Coyotes oli päättyneellä kaudella positiivisen ongelman äärellä, sillä joukkueen valmennusjohdolla oli käytössään kaksi ykkösvahdin virkaan kykenevää maalivahtia Darcy Kuemperin ja Antti Raannan muodossa.

Edellä mainitusta kaksikosta Kuemper veti pidemmän korren ja sitä kautta Raannasta on tulossa suurella todennäköisyydellä kauppatavaraa. Tämä konkretisoitui, kun Coyotes ilmoitti tehneensä yksivuotisen ja yksisuuntaisen jatkosopimuksen maalivahti Aden Hillin kanssa (arvo: 800 000 dollaria). Hill on osoittanut olevansa vähintäänkin varsin pätevä kakkosmaalivahti NHL:ssä, eikä Coyotesin ole täten järkeä maksaa selkeästi suurempaa palkkaa sekä Kuemperille (vuosipalkka 4,5 miljoonaa dollaria) että Raannalle (vuosipalkka 4,25 miljoonaa dollaria).

Raannan vaihtoarvo on eittämättä kohdallaan, sillä kuten todettua – hän on eittämättä kykeneväinen ykkösvahdin rooliin NHL:ssä, kunhan vain paikat pysyvät kunnossa. Lisäksi 31-vuotiaan suomalaisen sopimus päättyy tulevan kauden jälkeen, joten riskit ovat tässä suhteessa erittäin pienet kiinnostuneille seuroille – etenkin, jos Coyotes kuittaa vielä jäljellä olevan 2 miljoonan dollarin osuuden Raannan allekirjoitusbonuksesta.

Kaupan on eittämättä tapahduttava ennen NHL-kauden 2020-21 alkua, sillä kauden käynnistyessä Raannan viimeinen sopimusvuosi lähtee käyntiin ja sitä kautta vaihtoarvo alkaa pudota.

Raanta pelasi päättyneellä kaudella 33 runkosarjaottelua torjuntatilastoin 92,10/2.63. Loukkaantumiset kuitenkin eväsivät häneltä todellisen mahdollisuuden taistella ykkösvahdin asemasta Kuemperia vastaan.

NHL-seuroista ainakin Edmonton Oilersin ja Toronto Maple Leafsin kerrotaan tutkailevan maalivahtimarkkinoille ja on påivänselvää, että Raanta tulee löytämään itselleen uuden osoitteen heittämällä.

Coyotes-organisaatiossa puhaltavat ylipäätään muutosten tuulet: GM John Chayka lähti juuri pudotuspelien kynnyksellä ja seuran uskotaan tosissaan olevan valmis luopumaan kapteenistaan, Oliver Ekman-Larssonista.

Marko Ollonqvist

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa