Arizonan NHL-lupaus sai tuomion oppimisvaikeuksista kärsineen tummaihoisen pojan pahoinpitelystä.

Arizonan NHL-lupaus sai tuomion – pahoinpiteli oppimisvaikeuksista kärsinyttä poikaa!

Arizonan NHL-lupaus Mitchell Miller sai tuomion, kun hän myönsi pahoinpidelleensä oppimisvaikeuksista kärsinyttä poikaa koulussa vuonna 2016.

NHL-seura Arizona Coyotes varasi tämän vuoden NHL:n varaustilaisuudessa neljännellä kierroksella ja numerolla 111 – varaustilaisuuden ensimmäisellä varausvuorollaan – ensi kaudeksi Pohjois-Dakotan yliopistojoukkueeseen suuntaavan Mitchell Millerin.

Nyt Arizona Republic kertoo Millerin historiasta löytyvän ruman merkinnän: vuonna 2016 häntä syytettiin oppimisvaikeuksista kärsineen Isaiah Meyer-Crothersin pahoinpitelystä, ja kun hän myönsi syyllistyneensä tekoon erään toisen pojan kanssa, sai hän teostaan tuomion.

Miller oli muun muassa pakottanut yhdessä ystävänsä kanssa Meyer-Crothersin syömään pisuaarissa uitetun karkin. He olivat myös tönineet ja lyöneet Meyer-Crothersia.

Miller ja toinen poika tuomittiin 25 tunniksi yhdyskuntapalveluun, minkä lisäksi heidän piti kirjoittaa Meyer-Crothersille virallinen anteeksipyyntökirje. Coyotesista vahvistettiin, että he tiesivät Millerin historiasta hänet varatessaan.

Meyer-Crothers ei pysty kuitenkaan sulattamaan Coyotesin päätöstä varata Miller: Coyotesin tuore varaus, kun oli kohdellut tummaihoista Meyer-Crothersia myös rasistisesti ja piinanneen tätä vuosikausien ajan. Poika kertoo Millerin kutsuneen häntä muun muassa nimellä “brownie”, käyttäneen N-sanaa ja pahoinpidelleen häntä toistuvasti.

– Kun näin Coyotesin varanneen hänet, se satutti minua sydänjuuriani myöten.

Isaiahin äiti Joni Meyer-Crothers ei pysty myöskään sulattamaan Coyotesin ratkaisua ja hän pitää Coyotesia osana isompaa ongelmaa.

– Asettakaa itsenne meidän asemaan: olisitteko te ok asian kanssa? Se on täysi vitsi, että urheiluseura tekee näin – etenkin, kun otetaan huomioon kaikki se, mitä on meneillään Black Lives Matter -asian osalta.

Coyotes päätti lähettää Arizona Republicille Millerin puolesta tiedotteen, jossa 18-vuotias yhdysvaltalaispuolustaja selitteli tekojaan.

“Olen äärimmäisen pahoillani siitä kiusaamistapahtumasta, joka sattui vuonna 2016, ollessani kahdeksannella luokalla. Olin nuori, epäkypsä ja oloni on kamala tekoni myötä. Siihen aikaan en ymmärtänyt toimieni vakavuutta ja sitä, miten ne voivat vaikuttaa toiseen ihmiseen. Olen pyytänyt hänen perheeltään anteeksi käytöstäni, suorittanut “Kulttuurillinen monimuotoisuus- ja sensitiivisyys” -ohjelman, toiminut vapaaehtoisena yhteisössäni, esimerkiksi Little Miracles -organisaatiossa.

Viimeisten neljän vuoden aikana minulla on ollut paljon aikaa mietiskellä ja kasvaa ja olen todella kiitollinen Arizona Coyotesin organisaatiolle heidän antaessaan minulle mahdollisuuden. Lupaan, etten tule tuottamaan heille pettymystä.”

Coyotes hehkutti viime kuussa, miten yksi heidän johtotason henkilöistään oli valittu komiteaan, joka on sitoutunut pysäyttämään rasismin.

Marko Ollonqvist

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa