Chicago Blackhawks ei aio vaihtaa nimeään: seurassa logo ja nimi koetaan kunnianosoituksena Black Hawk -johtajalle.

Seura tiedotti: Chicago Blackhawks ei aio vaihtaa nimeään tai logoaan!

Cleveland Indians, Washington Redskins ja Chicago Blackhawks: siinä on urheiluseurojen nimiä, jotka ovat aiheuttaneet paljon keskustelua, mutta ainakaan Chicago Blackhawks ei aio vaihtaa nimeään tai logoaan.

Viime viikkojen ja kuukausien aikana ympäri maailman on käyty paljon keskusteluja sekä eri seurojen että brändien nimistä ja logoista sillä ajatuksella, että ovatko ne jollain tasolla rasistisia ja joutaisivat siksi vaihtoon.

Pohjoisamerikkalaisten ammattilaisseurojen osalta näiden keskusteluiden keskiössä ovat olleet MLB-seura Cleveland Indians, NFL-seura Washington Redskins sekä NHL-seura Chicago Blackhawks. Näistä viimeisimpänä mainittu on nyt ilmoittanut, ettei se aio vaihtaa nimeään tai logoaan. Lisäksi seuran tiedotteessa todettiin, ettei kyse ole millään muotoa mistään halveksivasta nimestä, vaan päinvastoin – kunnianosoituksesta Amerikan alkuperäiskansan johtajaa kohtaan.

“Chicago Blackhawksin nimi ja logo symbolisoivat tärkeää ja historiallista henkilöä, Black Hawkia Illinoisissa sijaitsevasta Sac & Fox -yhteisöstä, jonka johtajuus ja elämä ovat toimineet inspiraation lähteenä useille Amerikan alkuperäiskansan sukupolville, veteraaneille ja yleisölle.

Me juhlistamme Black Hawkin perintöä tarjoamalla useita kunnioitukseen perustuvia esimerkkejä Amerikan alkuperäiskansan kulttuuriin, perinteisiin ja kontribuutioon liittyen, tarjoamalla alustan aitoon keskusteluun paikallisten ja kansallisten Amerikan alkuperäiskansan ryhmien kanssa. Seuramme suosion kasvettua viime vuosikymmenen aikana, niin kasvoi myös tuo alusta ja työmme näiden tärkeiden organisaatioiden kanssa.

Me tiedostamme, että kunnioituksen ja epäkunnioituksen välinen raja on hyvin häilyvä ja me kiitämme muita seuroja heidän halukkuudestaan osallistua tähän keskusteluun. Tulevaisuuden osalta olemme sitoutuneita nostamaan riman vielä entistä korkeammalle, mitä tulee ihmisten tietoisuuden laajentamiseen Black Hawkin ja Amerikan alkuperäiskansan edesottamusten osalta.”

Blackhawks on siis nyt tehnyt oman päätöksensä ja seuraavaksi päätöstä odotetaan Indiansin sekä Redskinsin osalta. MLB-seura Atlanta Braves sen sijaan päätti jättää asian kokonaan käsittelemättä eli seurassa ei olla valmiita käymään samanlaista prosessia läpi.

Kyseessä ei ole todellakaan ensimmäinen kerta, kun kyseisten seurojen kohdalla on noussut keskustelu siitä, ovatko niiden logot tai nimet jollain tavalla syrjiviä/rasistisia.

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa