Colby Cave taistelee sairaalassa elämästään: hänet on vaivutettu koomaan aivoinfarktin seurauksena.

Todella ikävä uutinen! NHL-pelaaja Colby Cave taistelee sairaalassa elämästään

NHL-pelaaja Colby Cave taistelee tällä hetkellä sairaalassa elämästään: hänet on vaivutettu koomaan eilen todetun aivoverenvuodon seurauksena.

Edmonton Oilersissa tällä kaudella 11 NHL-ottelua pelannut Colby Cave kiidätettiin tiistaina saamaan sairaalahoitoa Torontoon.

Hän oli koronaviruspandemian myötä palannut takaisin kotikaupunkiinsa Barriehen, yhdessä vaimonsa kanssa. Maanantai-iltana hän kärsi päänsärystä ja myös muista oireista, jonka seurauksena hän lähti sairaalaan tarkistettavaksi.

Tilanne muuttui kuitenkin nopeasti vakavaksi. Cavella todettiin aivoverenvuoto, hänet kiidätettiin vauhdilla Torontoon saamaan tehohoitoa ja nyt hänet on vaivutettu koomaan.

– Mitä tähän voi edes sanoa? Mitkä ovat oikeat sanat? Tämä on mahdotonta ymmärtää, Caven agenttina toimiva Jason Davidson toteaa Sportsnetin haastattelussa.

– Hänen aivoissaan on verenvuotoa. Hän on lääkekoomassa ja hänet on siirretty tehohoitoon. Kaikkein käsittämättömintä tässä on se, että kyseessä on nuori ja terve urheilija. Tällaista ei pitäisi tapahtua Colbyn kaltaisille ihmisille.

Colby Cavelle suoritettiin asioiden eskaloiduttua hätäleikkaus, jossa hänen aivoistaan poistettiin hyytelömäinen kysta, joka aiheutti painetta hänen aivoissa. Emily Cave, joka on 25-vuotiaan Colbyn vaimo, julkaisi leikkauksen aikana Instagram-tilillään seuraavaa:

“Eilisilta ja tämä päivä ovat olleet elämäni kamalimmat päivät. Colby on parhaillaan leikkauksessa ja lääkärit ja hoitajat taistelevat pitääkseen hänet hengissä. Me tarvitsemme ihmeen. Pyydän teitä kaikkia ruokoilemaan aviomieheni ja parhaan ystäväni puolesta.”

Cave on pelannut NHL-urallaan Oilersin ja Boston Bruinsin riveissä yhteensä 67 runkosarjaottelua, joissa hän on tehnyt tehopisteet 4+5. AHL:ssä hänelle on kertynyt 283 runkosarjaottelua pistein 54+84=138.

Marko Ollonqvist
Toronto

SEURAA KORONAVIRUKSEN VAIKUTUKSIA URHEILUUN TÄÄLTÄ:
UV seuraa: Näin koronavirus vaikuttaa urheiluun!

Jaa