Connor McDavid antoi omituisen haastattelun: ei vaikuta tippaakaan odottavaiselta tai optimistiselta tulevan suhteen.

Connor McDavid antoi omituisen haastattelun – palo vaikuttaa kadonneen täysin!

Connor McDavid antoi omituisen haastattelun: hän oli viime kauden jälkeen jopa sarkastinen Edmonton Oilersin tulevaisuuden suhteen, eikä meno näytä muuttuneen.

Kun toimittajat haastattelivat viime kauden loppupuolella Connor McDavidia, hän tuntui vain naureskelevan sarkastisesti kysymyksille. Näin kävi, kun hänelle esimerkiksi sanottiin, että Edmonton Oilersin pelaajisto vaikuttaisi hitsautuneen paremmin yhteen, vaikka pudotuspelit jäivätkin haaveeksi.

McDavidin kohdalla kauden päättymisestä on kulunut yli neljä kuukautta. Uusi kausi häämöttää harjoitusleirin osalta enää muutamien viikkojen päässä. Oilers on vaihtanut GM:n, päävalmentajan ja tehnyt myös pelaajistoon muutoksia.

Edmontonissa puhtaltavat siis monilta osin uudet tuulet, ja vaikka kysymysmerkkejä on edelleen paljon ilmassa, voisi kuvitella, että joukkueen kapteeni on optimistinen tulevan suhteen. Ainakin vastaus kysymykseen “tuletteko selviämään pudotuspeleihin tänä vuonna” pitäisi olla automaattinen “kyllä”.

Vaan ei ollut.

– Nyt on aivan liian aikaista sanoa. Emmehän me ole olleet vielä edes joukkueena yhdessä, McDavid totesi lähes elottoman oloisena The Globe And Mailin haastattelussa.

Haluatko suosikkijoukkueesi pelipaidan?
50 nopeinta mukaan, 25 voittaa suosikkijoukkueensa pelipaidan!

Eikä hän vaikuttanut olevan mitenkään riemuissaan edes uudesta päävalmentajasta, useiden pelaajien arvostamasta Dave Tippettistä.

– Me olimme lounaalla pari viikkoa sitten ja se meni hyvin; ei mitään turhan vakavaa.

Tai edes kesän pelaajaliikenteestä – normaalisti, kun pelaajan, ja etenkin kapteenin, pitäisi keskittyä nostamaan esille uusia hankintoja.

– Oli pettymyksellistä nähdä Milan Lucicin kaltaisen hyvän ystävän lähtevän.

Aiemmin McDavid on maininnut jääkiekon olevan hänen työnsä ja jääkiekon ajattelemisen hänen harrastuksensa. Tällä hetkellä hän vaikuttaa kuitenkin, joka on pitkän kesäloman jälkeen palaamassa työn pariin, jossa hän ei viihdy laisinkaan.

Monet uskovat, että tuleva kausi tulee määrittämään, haluaako McDavid vaihtaa maisemaa. Ja, jos hänen mielialansa on nyt tällainen, kun kaiken lisäksi kyseessä on joukkueensa ykköstähti, lähtökohdat eivät ole kovinkaan hyvät.

Eikä tilannetta auta se, että McDavidin polvivamma vaivaa edelleen häntä.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa