Connor McDavid nousi hattutempullaan Jari Kurrin rinnalle: kyseessä oli Edmonton Oilersin supertähden toinen hattutemppu viimeiseen kolmeen otteluun.

Connor McDavid nousi hattutempullaan Jari Kurrin rinnalle!

Supertähti Connor McDavid nousi hattutempullaan Jari Kurrin rinnalle: hän on tehnyt kolmeen viime otteluun kaksi hattutemppua ja tehot 6+4=10.

Kuka on tehnyt neljän viime kauden aikana NHL:ssä eniten hattutemppuja, puhtaina maalintekijöinä kunnostautuneiden Washington Capitalsin Alexander Ovechkinin ja Winnipeg Jetsin Patrik Laineen jälkeen?

Varmasti arvasitkin jo oikein: Edmonton Oilersin Connor McDavid.

1. Alexander Ovechkin (8 hattutemppua)
2. Patrik Laine (7 hattutemppua)
3. Connor McDavid (6 hattutemppua)
4. John Tavares (5 hattutemppua)
5. David Pastrnak (5 hattutemppua)

Itse asiassa hattutemppuja on syntynyt nyt viimeiseen kolmeen otteluun kaksi. McDavid tälläsi viime viikolla kolme maalia Anaheim Ducksin verkkoon ja viime yönä hän tehtaili Colorado Avalanchea vastaan käsittämättömät tehot 3+3, ollen mukana joukkueensa jokaisessa maalissa (katso maalit täältä).

Samalla McDavid teki Edmonton Oilersin seurahistoriaa.

22-vuotiaasta kanadalaisesta tuli nimittäin vasta neljäs Oilers-pelaaja, joka on onnistunut tekemään kolmen ottelun sisään kaksi hattutemppua.

Aiemmin vastaavaan suoritukseen ovat yltäneet Wayne Gretzky (neljä kertaa), Glenn Anderson (kaksi kertaa) ja Jari Kurri kertaalleen, kaudella 1983-84. McDavid siis nousi melkoisen kovaan kerhoon.

Kaiken kaikkiaan McDavid on tehnyt kuluvalla kaudella pelaamissaan 21 runkosarjaottelussa tehot 14+23=37.

Vaikka McDavidin saldo on hurja, NHL:n pistepörssin kärkipaikalle se ei riitä, sillä edellä on tehot 0+5 Avalanche-ottelussa merkkauttanut joukkuekaveri Leon Draisaitl, joka on tehnyt samaan ottelumäärään pisteet 15+26=41.

McDavidin koko NHL-uran pistesaldo on 308:an runkosarjaottelun jälkeen uskomaton 142+267=409. Draisaitl on puolestaan tehnyt 372 runkosarjaottelussa tehopisteet 140+213=353.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa