Ex-pelaaja lyttäsi Mike Babcockin: Mike Commodore ei säästellyt sanojensa kanssa kuultuaan Babcockin saaneen potkut Toronto Maple Leafsista.

Entinen pelaaja lyttäsi Mike Babcockin – “Sait mitä ansaitsit, itsekäs m*lkku”

Ex-pelaaja lyttäsi Mike Babcockin: Detroit Red Wingsissä kanadalaisvalmentajan alaisuudessa pelanneelta Mike Commodorelta rajua kritiikkiä.

NHL-urallaan 484 runkosarjaottelua pelannut Mike Commodore on ollut jo vuosien ajan todella äänekäs Mike Babcock -kriitikko.

Commodore on antanut palaa rajua tekstiä entisen valmentajansa suuntaan, jonka alaisuudessa hän pelasi kaudella 2011-12, mutta nyt hän vei kritiikkinsä täysin uudelle tasolle, mennen todella voimakkaasti henkilökohtaisuuksiin.

– Hei, Mike Babcock… Yksinkertaisesti sanottuna, sinä sait pelaajasi luovuttamaan suhteesi. He luovuttivat, koska sinä olet hirveä ihminen, Commodore kirjoitti Twitter-tilillään.

– Sinä olet keskinkertainen valmentaja, jolla on järkyttävän suuri ego. Sait vihdoin ja viimein mitä ansaitsit, sinä itsekäs m*lkku. Koko jääkiekkomaailma on haltioissaan.

Kaudella 2013-14 KHL:ssä pelannut, ja kyseiseen kauteen pelaajauransa päättänyt, Commodore avautui muutama vuosi takaperin KHL:n virallisilla verkkosivuilla siitä, miksi häneltä ei löydy minkäänlaista arvostusta Babcockia kohtaan:

“He tarjosivat minulle yksivuotisen sopimuksen ja miljoonan dollarin palkan. Sisimpäni huusi minulle: “Älä tartu siihen tarjoukseen – sinulla on vain yksi mahdollisuus, ja jos se ei mene putkeen, NHL-urasi on ohi”. Kerroin agentilleni, etten halua pelata Mike Babcockin alaisuudessa, koska en luota häneen.

Käskin hänen soittaa heille, kiittää tarjouksesta ja kertoa, että palaamme asiaan. Sitten agenttini kertoi, että (Red Wingsin) GM antoi minulle 15 minuutin aikarajan päättää, teenkö sopimuksen. Kyseessä oli heinäkuun 1. päivä, vapaat pelaajamarkkinat olivat käynnistyneet kymmenen minuuttia sitten. Soitin Ken Hollandille: “Hei Ken, Mike Commodore tässä. Pidän sinusta, olet hyvä tyyppi. Haluatko sinä minut vai valmentaja?”

Ken Holland sanoi, että sekä hän että Mike Babcock haluavat minut. Kerroin hänelle haluavani pelata hänelle ja pukea Red Wings -paidan ylleni, mutta en luottanut valmentajaan aiempaan kokemukseeni perustuen. Tarjous oli vielä kymmenen minuuttia voimassa ja soitin Babcockille. Pyysin häntä olemaan rehellinen ja kertomaan, haluaako hän todella minut, ja hän kertoi haluavansa. Kerroin, etten hae mitään erityistä – haluan vain aidon mahdollisuuden. Hän sanoi haluavansa minut, kertoi minun saavan aidon mahdollisuuden, sanoi heidän tarvitsevan oikealta ampuvan fyysisen puolustajan ja lupasi, että saan pelata.

Edelleen sisimpäni kehotti minua hylkäämään tarjouksen. Minulla oli aiemmin urallani hyvä harjoitusleiri Anaheimissa, mutta hän hautasi minut syvälle kokoonpanossa, voidakseen antaa varaamattomalle “omalle pojalleen” juniorisarjasta, Kurt Saurerille, mahdollisuuden. Mutta sitten aloin ajatella Detroitia, sitä, miten joukkue on aina pudotuspeleissä, ja sitä mahdollisuutta. Ostin Mike Babcockin sanat ja allekirjoitin sopimuksen.

Menin Detroitiin harjoitusleirille ja minut jätettiin pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle. Olin toki loukannut polveani hieman, joten ymmärsin ratkaisun. Joukkue voitti ensimmäiset viisi peliä ja olin edelleen sinut asian kanssa. Mutta sitten tuli seitsemän tappiota putkeen, enkä ollut edelleenkään edes lähellä pelipaikkaa.

Sitten marraskuun puolivälissä Ian White sai kiekon kasvoihinsa, olimme lähdössä vieraskiertueelle ja ajattelin mahdollisuuteni koittaneen. Pelasin neljästä ottelusta kahdessa, noin kolme minuuttia ottelua kohden. Pääsin kaukaloon vain, kun nelosketju oli jäällä ja aloitus keskialueella. Avasin vaihtoluukkua Nicklas Lidströmille ja olin cheerleader.

Tämän jälkeen Babcock halusi tavata minut, hän kertoi nostavansa pelaajia ylös farmista ja istutti minut katsomoon aina jouluun saakka. Sitten GM pakotti Babcockin peluuttamaan minua ja pääsin pelaamaan 15:ssä ottelussa. Taistelin ja tein parhaani sillä jääajalla, joka minulle annettiin. Ja sitten minut kaupattiin Tampa Bay Lightningiin, koska Ken Holland oli pahoillaan puolestani.”

Commodore ei enää kyseisen kauden jälkeen saanut NHL-tarjouksia ja hän yritti työsulkukaudella 2012-13 pedata itselleen vielä yhden mahdollisuuden AHL:n kautta.

Tuota mahdollisuutta ei kuitenkaan koskaan tarjoutunut ja niinpä hän siirtyi päättämään uransa KHL:ään, pelaten Admiral Vladivostokin paidassa 27 runkosarjaottelua tehoin 2+2 ja neljä pudotuspeliottelua pistein 1+1.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa