Miten suomalaismaalivahdit sijoittuvat NHL-nollapelitilastossa aktiivimaalivahtien osalta, kun asiaa tarkastellaan maittain?

Miten eri maat sijoittuvat NHL-nollapelitilastossa aktiivivahtien osalta? Katso lista!

Miten eri maat sijoittuvat NHL-nollapelitilastossa aktiivivahtien osalta määrällisesti ja keskiarvollisesti? Urheiluvedot.com lähti tekemään vertailun.

NHL:ssä on pelannut kuluvalla kaudella kuusi suomalaismaalivahtia.

Suomalaisten NHL-vahtien määrä onkin ollut viime vuodet laskussa, sillä parhaina vuosina (2008-09 ja 2015-16) heitä nähtiin maailman kovimmassa kiekkoliigassa peräti 11.

Toki farmin puolella omaa vuoroaan odottaa useampi nuori suomalainen, kuten Kasimir Kaskisuo, Christopher Gibson, Ville Husso, Kevin Lankinen, Veini Vehviläinen, Kaapo KähkönenEmil Larmi ja Ukko-Pekka Luukkonen.

Suomalaisten NHL-vahtien kohdalla kyse ei ole kuitenkaan ollut oikeastaan koskaan määrästä, vaan laadusta.

Nashville Predatorsin Pekka Rinne ja Boston Bruinsin Tuukka Rask ovat kuuluneet jo vuosikausien ajan aivan NHL:n ehdottomaan eliittiin. Joonas Korpisalo on napannut itselleen Columbus Blue Jacketsissa ykkösvahdin viitan. Edmonton Oilersin Mikko Koskinen on iskenyt pöytään erinomaiset tilastot kuluvalla kaudella. Antti Raanta olisi Arizona Coyotesin selkeä ykkösvahti ilman loukkaantumisiaan. Juuse Saros tulee olemaan Rinteen manttelinperijä Nashvillessä.

Vaan, miten sitten nämä suomalaisvahdit pärjäävät, kun katsotaan maittain nollapelitilastoa aktiivimaalivahtien osalta?

Sanotaanko näin, että paremminkaan ei oikein voisi pärjätä.

Edellä mainitut nimet ovat torjuneet NHL:ssä yhteensä 128 nollapeliä, joka oikeuttaa vertailussa kolmanteen sijaan, pitkälti määränsä olevien Kanadan ja Yhdysvaltojen jälkeen.

Suomi on siis eurooppalaisittain ykkösmaa ja seuraavana tuleva Ruotsi on peräti 38 nollapelin päässä Suomesta. Seuraavana, vain kahden nollapelin päässä länsinaapuristamme, on itänaapurimme Venäjä ja sen jälkeen tulee oikeastaan vasta kunnon pudotus alaspäin.

NHL-aktiivimaalivahdit – nollapelit maittain:

1. Kanada (442 nollapeliä)
2. Yhdysvallat (267 nollapeliä)
3. Suomi (128 nollapeliä)
4. Ruotsi (90 nollapeliä)
5. Venäjä (88 nollapeliä)
6. Slovakia (48 nollapeliä)
7. Tshekki (23 nollapeliä)
8. Saksa (22 nollapeliä)
9. Tanska (16 nollapeliä)

NHL-aktiivimaalivahdit – nollapelit maalivahtia kohden maittain:

1. Yhdysvallat (22,25 nollapeliä)
2. Suomi (21,33 nollapeliä)
3. Kanada (18,42 nollapeliä)
4. Venäjä (17,6 nollapeliä)
5. Ruotsi (15,0 nollapeliä)

*muita maita ei ole järkevä ottaa vertailuun mukaan, koska kyse on näiden maiden kohdalla lähinnä yksittäisistä maalivahdeista

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa