Erik Haulasta tulossa kauppatavaraa? Vegasin palkkakattotilanne on todella tukala.

Vegasin palkkakatto-ongelmat painavat – Erik Haulasta tulossa kauppatavaraa?!

Erik Haulasta tulossa kauppatavaraa? Vegas Golden Knights tulee lähiaikoina olemaan pelaajamarkkinoilla todella aktiivinen – nimenomaan myyjän roolissa.

Kun Vegas Golden Knights solmi William Karlssonin kanssa 47,2 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen (lue uutinen täältä), joka on vuositasolla arvoltaan 5,9 miljoonaa dollaria, seura ylitti ensi kauden palkkakaton ylärajan jopa reippaalla 8 miljoonalla dollarilla.

Kaiken kukkuraksi Nikita GusevDeryk EngellandMalcolm SubbanBrandon PirriRyan CarpenterPierre-Edouard Bellemare ja Tomas Nosek ovat edelleen vailla jatkosopimusta.

Onkin päivänselvää, että Golden Knights joutuu luopumaan joistain tärkeistä pelaajistaan ratkaistakseen ongelmansa palkkakaton suhteen.

Tällä hetkellä ilmassa leijuukin useita nimiä, kuten Gusev, Colin Miller, Cody Eakin, Ryan Reaves ja Erik Haula.

MEILLÄ MYÖS PIKKUPRINTTI KESTÄÄ PÄIVÄNVALON!

KOSKA SUOMALAINEN KYLLÄ HAISTAA PASKAPUHEEN!

Golden Knights haluaisi eittämättä pitää Gusevin, joka saapui kesken viime kauden KHL:stä NHL:ään, kun kausi Pietarissa oli paketissa, mutta NHL-debyytti jäi vielä tekemättä – pudotuspelit, kun olivat Golden Knightsin osalta pahasti kesken.

Toisaalta seura on kykeneväinen menestymään myös ilman Gusevia ja venäläistaiturin sopimus ei varmastikaan tulisi olemaan sieltä edullisimmista päästä.

Edellä mainikosta viisikosta Millerin vuosipalkka on 3,875 miljoonaa dollaria, Eakinin 3,85 miljoonaa dollaria, Reavesin 2,775 miljoonaa dollaria ja Haulan 2,75 miljoonaa dollaria.

Vaikka Haulan viime kausi menikin pilalle loukkaantumisen vuoksi, hän on Gusevin jälkeen kiinnostavin pelaaja muiden seurojen näkökulmasta, joten suomalaissentterin maisema saattaa hyvinkin vaihtua vielä ennen tulevan NHL-kauden alkua.

28-vuotias Haula onkin vuosipalkallaan äärimmäisen edullinen pelaaja – etenkin, kun ottaa huomioon, että hän on tehnyt 91 Golden Knightsin paidassa pelaamassaan runkosarjaottelussa tehot 31+31=62 ja 20 pudotuspeliottelussa pisteet 3+6.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa