Florida Panthers jäädyttää Roberto Luongon pelinumeron ensi maaliskuussa, Montreal Canadiensia vastaan pelattavassa ottelussa.

Historiallinen hetki: Florida Panthers jäädyttää Roberto Luongon pelinumeron!

Florida Panthers jäädyttää Roberto Luongon pelinumeron: kanadalaisvahdista tulee ensimmäinen kyseisen kunnian saanut Panthers-pelaaja.

Roberto Luongo ilmoitti tänä kesänä päättävänsä kaudella 1999-2000 käynnistyneen NHL-uransa. Hän pelasi NHL:ssä yhteensä 19 kauden ajan, edustaen New York Islandersia, Vancouver Canucksia ja Florida Panthersia.

– Tämä on yksi vaikeimmista päätöksistä, joita olen joutunut tekemään elämässäni, ja tähän ratkaisuun päätyminen vei minulta pitkään, Luongo avasi ratkaisuaan kesäkuun lopulla floridalaisseuran verkkosivuilla julkaistussa tiedotteessa.

– Mietittyäni asiaa hartaasti parin viime kuukauden ajan, ja kuunneltuani kroppaani, löysin päätöksen: minusta tuntuu, että tämä on oikea hetki astua sivuun kaukalosta.

Kaiken kaikkiaan Luongo pelasi NHL:ssä 1 044 runkosarjaottelua, joissa hän torjui 77 nollapeliä, hänen torjuntaprosenttinsa oli 91,90 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2.52.

Jalkapallon huippusarjat pyörähtävät käyntiin:
50 nopeinta mukaan, 25 voittaa suosikkijoukkueensa pelipaidan!

Panthersissa Luongo pelasi urallaan kahteen eri otteeseen – ensiksi kaudet 2000-06 ja sittemmin 2014-19. Hän pukeutui NHL:n runkosarjassa Panthers-paitaan 572 ottelussa, torjuntatilastoin 91,90/2.61.

Luongon pelinumero 1 nousee Panthersin kotihallina toimivan BB&T Centerin kattoon 7. maaliskuuta, 2020, kun Panthers isännöi Montreal Canadiensia ja hänestä tulee ensimmäinen kyseisen kunnian saanut pelaaja Panthersin seurahistoriassa.

– Roberto on Panthersin historian kulmakivi ja tämän lajin ikoni. Hän on edustanut Panthersia ja itseään pelaajana arvokkaasti, päättäväisesti ja erinomaisuutta huokuen, läpi uransa. Hänen sitoutumisensa tätä organisaatiota, joukkuekavereitaan, perhettään ja Etelä-Floridan yhteisöä kohtaan on ollut vertaansa vailla, seuran omistaja Vincent J. Viola perusteli seuran tiedotteessa.

– Ei ole olemassa pelaajaa, joka ansaitsi häntä enemmän saada tämän kunnian Florida Panthersin historian ensimmäisenä pelaajana.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa