Finaalitappio piinaa Tuukka Raskia edelleen ja luonnollisesti tuo lisähaasteita uuteen NHL-kauteen valmistautumiseen.

Game 7 -finaalitappio piinaa Tuukka Raskia – “Koen edelleen flashbackejä”

Stanley Cup -finaalien osalta Game 7 -finaalitappio piinaa Tuukka Raskia, joka joutui päättämään huikean kautensa tappioon.

Boston Bruinsin Tuukka Rask oli eittämättä yksi viime pudotuspelikevään parhaita pelaajia NHL:ssä ja ennen Stanley Cup -finaalisarjan seitsemättä ottelua suurin ennakkosuosikki voittamaan pudotuspelien arvokkaimmalle pelaajalle ojennettavan Conn Smythe Trophyn.

Sekä Stanley Cup että Conn Smythe karkasivat kuitenkin kauden viimeisessä ottelussa Raskin ulottumattomiin ja hän joutui päättämään kauden kovan pettymyksen saattelemana, pelattuaan kenties NHL-uransa parasta jääkiekkoa.

– En usko, että siitä pääsee koskaan yli: koen edelleen flashbackejä. Samaan aikaan on kuitenkin muistettava, että kyse on vain urheilusta, Rask kommentoi viime kautta WEEI:n haastattelussa.

Jalkapallon huippusarjat täydessä vauhdissa:
50 nopeinta mukaan, 25 voittaa suosikkijoukkueensa pelipaidan!

Raskin valmistautuminen NHL-kauteen 2019-2020 on jäänyt pitkän pudotuspelikevään myötä normaalia lyhyemmäksi. Hän ei ole kuitenkaan huolissaan fyysisestä puolesta, vaan puhuu sen sijaan henkisestä puolesta.

– Mentaalipuoli on se kaikkein isoin juttu – etenkin tuollaisen tappion jälkeen. Sitä täytyy vain pyrkiä rauhoittumaan ja unohtamaan jääkiekon parhaansa mukaan.

– Uuden kauden alkuun on kauden päättyessä vain muutama kuukausi. Kroppa vaatii kuukauden lepoa ja sen jälkeen täytyy päästä takaisin kuntoon, joten ikkuna sille on todella lyhyt.

– Kausi on henkisesti raskas ja kuluttava: ensiksi pelaat 82 ottelua ja siihen päälle vielä mahdollisesti 25. Ja mitä “tuoreempi” olet mentaalisesti, sitä parempi.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa