Henrik Lundqvistin ura saattaa päättyä sydänvaivaan, joka pitää hänet sivussa kaukaloista ainakin NHL-kauden 2020-21 ajan.

VIDEO: Henrik Lundqvistin ja Alexander Steenin pelaajaurat samana päivänä pakettiin?

Henrik Lundqvistin pelaajaura saattaa olla pahimmassa tapauksessa ohitse sydänongelman vuoksi; Alexander Steen ehti jo ilmoittaa lopettamisestaan.

Henrik Lundqvist ja Alexander Steen ovat luoneet komeat ja pitkät pelaajaurat. Siitäkin huolimatta pelaaja haluaa kuitenkin ennen kaikkea poistua kaukalosta omin ehdoin, eikä oman terveystilanteen sanelemana, mutta aina ne nallekarkit eivät mene tasan.

Edellä mainitusta kaksikosta NHL-urallaan sekä Toronto Maple Leafsia että St. Louis Bluesia edustanut Alexander Steen voi poistua selkävammansa saattelemana tietyiltä osin hyvillä mielin kaukalosta takavasemmalle, sillä hän pääsi nostamaan Stanley Cup -pokaalin käsivarsilleen kesäkuussa 2019.

Sen sijaan Lundqvistin kohdalla tilanne on toinen.

Koko aiemman NHL-uransa ajan New York Rangersia edustanut ruotsalaisvahti pohti uransa jatkoa, kun manhattanilaisseura osti hänen sopimuksensa ulos, mutta hän päätti lopulta hyvin nopeasti, että hän haluaa vielä ainakin kerran taistella Stanley Cupista ja sen myötä hän allekirjoitti yksivuotisen sopimuksen ykkösvahtinsa Braden Holtbyn Vancouver Canucksiin menettäneen Washington Capitalsin kanssa.

Lundqvist joutui kuitenkin pettymään karvaalla tavalla, kun hän sai kuulla, ettei pysty pelaamaan koko tulevalla NHL-kaudella sydänongelman vuoksi. Samalla on paljon mahdollista, että hänen pelaajauransa päättyy tähän, sillä hän täyttää maaliskuussa jo 39 vuotta ja viime kausina hänen pelilliset esitykset eivät ole olleet enää samalla tasolla kuin huippuvuosina; tokikaan Lundqvist ei ottanut millään tavalla kantaa uransa jatkoon, vaan puhui ainoastaan tulevasta kaudesta.

Marko Ollonqvist

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa