Toronto Maple Leafsin päävalmentajan paikalta irtisanotun Mike Babcockin haastattelu vuodelta 2016 ei vanhentunut kovinkaan kauniilla tavalla.

Hupsista! Mike Babcockin haastattelu, joka ei ikääntynyt kauniilla tavalla

Mike Babcockin haastattelu vuodelta 2016 ei ikääntynyt kovinkaan kauniilla tavalla: valitettavasti todellisuus ei aina vastaa odotuksia.

Toronto Maple Leafs teki eilen kovan ratkaisun, kun se irtisanoi seuran päävalmentajana viidettä kautta toimineen Mike Babcockin.

Maple Leafs ei kyennyt etenemään Babcockin aikakaudella kertaakaan pudotuspelien 1. kierrosta pidemmälle, ja kun kuluva kausi sujui varsin mollivoittoisesti – joukkue on tällä hetkellä pudotuspelipaikkojen ulkopuolella sekä kuuden ottelun tappioputkessa – olivat potkut ainoa jäljelle jäänyt vaihtoehto.

– Pelimme ei ole ollut odotustemme mukaisella tasolla. Me olemme olleet virheherkkiä puolustuksellisesti, yksityiskohtiin ei ole kiinnitetty riittävästi huomiota ja myös hyökkäyspään tekeminen – ja meidät tunnetaan hyökkäyspelistämme – on ollut kateissa jo jonkin aikaa, Maple Leafsin presidenttinä toimiva Brendan Shanahan perusteli tehtyä ratkaisua.

Luonnollisesti jokaisella valmentajalla on suunnitelmia ja tavoitteita, kuten myös tervettä itseluottamusta, eikä Babcock ollut poikkeus tässä suhteessa. Näin jälkikäteen ajateltuna hänen vuonna 2016 antamansa haastattelu oli kuitenkin ehkä jopa liian itsevarma, kuten useat seuran fanit ovat sosiaalisessa mediassa todenneet.

– Minulla on tämä vuosi ja siihen päälle vielä seitsemän lisää jäljellä täällä. Ja sen jälkeen aion jäädä vielä kahdeksi vuodeksi, koska tästä joukkueesta tulee niin hyvä, Babcock totesi helmikuussa 2016 Sportsnetin haastattelussa.

Potkut ovat varmasti kova paikka Babcockille, mutta tilannetta helpottaa ainakin se, ettei kokeneen kanadalaisvalmentajan tarvitse murehtia raha-asioitaan: pankkitilillä on varmasti jo muutenkin mukavasti rahaa ja potkuistaan huolimatta hän tulee nostamaan Maple Leafsista vielä reippaat 20 miljoonaa dollaria palkkaa.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa