IL: Patrik Laine puhui suunsa puhtaaksi – “Jossain muualla pelaisin parhaiden kanssa”

Patrik Laine puhui suunsa puhtaaksi Iltalehdelle antamassaan haastattelussa ja oli selkeästi närkästynyt siitä, ettei ole päässyt pelaamaan Winnipegissä ykkösketjussa.

Parhaillaan sveitsiläisseura SC Bernin kanssa harjoitteleva Patrik Laine, jolla ei ole edelleenkään jatkosopimusta Winnipeg Jetsin kanssa, ei turhia säästellyt, kun häneltä kysyttiin sopimusneuvotteluista.

Valtaosan urastaan Jetsin ykkösketjun ulkopuolella pelannut suomalaislaituri totesi nimittäin suoraan tyytymättömyytensä rooliinsa ja kertoi avoimesti, että jossain muussa NHL-seurassa hän pelaisi joukkueensa parhaiden pelaajien kanssa.

– Sopimusneuvotteluissa yksi asia on aina se, kenen kanssa pelaa. Tuollaisilla meriiteillä mitä minulla on – jossain muualla pääsisin pelaamaan parhaiden kanssa. Jokainen, joka ymmärtää jotain jääkiekosta, tietää sen, Laine paalutti Iltalehdelle.

Laine on pelannut hyvin pitkälti sentteri Bryan Littlen kanssa. 31-vuotias kanadalainen on hyvän tason NHL-sentteri, joka on tehnyt viimeisten neljän kauden aikana tasaiseen tahtiin 40-50 pistettä, mutta hän ei ole sellainen pelinrakentaja ja tilanteiden luoja, joka saisi Laineesta parhaat tehot irti. Kaiken kukkuraksi Littlen johtama kentällinen on yleensä Jetsin kolmosketju.

– On kärkiketjut ja sitten on ollut meidän ketju. Pelaan kenen kanssa määrätään.

Laineen antamalla piikillä on perusteensa, sillä esimerkiksi niin ikään sopimuksettomassa tilassa olevan Kyle Connorin peli lähti täysin uudenlaiseen lentoon, kun hänet nostettiin Littlen rinnalta pelaamaan Mark Scheifelen ja Blake Wheelerin kanssa, joukkueen ykkösketjuun.

Kaiken kukkuraksi huomioon tulee ottaa myös Laineen maalimäärät: vaikka viime kausi olikin vaikea, teki hän siitä huolimatta 30 runkosarjamaalia ja kaiken kaikkiaan viimeisten kolmen kauden osalta hän on koko NHL:n kuudenneksi paras maalintekijä.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa