Jukka Jalonen suorana Puljujärvestä: ei näe kykyjen riittävän NHL:ään, ainakaan tällä hetkellä.

IS: Jukka Jalonen suorana Jesse Puljujärvestä – “Käsien taito ja pelinopeus eivät riitä”

Jukka Jalonen oli suorana Ilta-Sanomien haastattelussa Jesse Puljujärvestä, kun häneltä udeltiin suomalaisnuorukaisen mahdollisuuksista pelata NHL:ssä.

Leijonien päävalmentaja ei näe Ilta-Sanomien haastattelussa kovinkaan monen Liiga-pelaajan olevan ainakaan tällä hetkellä riittävän kyvykäs NHL:ään.

– Löytyy sellaisia jätkiä, joilla on tietyt avut, mutta samalla myös osa-alueita, jotka ovat vähän hakusessa. Näistä pelaajista voi tulla vuoden kahden sisään NHL-pelaajia, Jalonen ynnää Ilta-Sanomien haastattelussa.

Tällä hetkellä Jalonen näkee, että Liigassa päättyneellä kaudella pelanneista pelaajista ainoastaan Kärppien Juho Lammikolla olisi kyvyt nousta välittömästi NHL:ään, joskin korkeintaan kolmosketjun rooliin.

Sen sijaan Jesse Puljujärven kohdalla Jalonen kertoo olevansa epävarma, olisiko Kärpissä päättyneellä kaudella pelanneesta ja oululaisseurassa 56 runkosarjaotteluun tehot 24+29=53 tehneestä suomalaislaiturista NHL:ään.

– En ole ”Puljusta” oikein varma. Jos olisin pudotuspeleihin tähtäävän NHL-seuran päävalmentaja ja saisin päättää, niin en ottaisi Puljua kahteen ensimmäiseen ketjuun, Jalonen toteaa IS:lle.

– Pelinopeus ja käsien taito eivät oikein riitä tulosketjuun. Syötön vastaanottaminen ja kudin nopeus eivät ole samaa luokkaa kuin NHL:ssä pitäisi tuossa roolissa olla. Jos Pulju olisi vähän erityyppinen pelaaja, hän voisi ottaa nyt kolmos- tai nelosketjun roolin NHL:ssä.

Monet kritisoivat Columbus Blue Jacketsin GM:nä toimivaa Jarmo Kekäläistä vajaat neljä vuotta sitten, kun hän päätti kaikkien yllätykseksi ohittaa tarjolla olleen Puljujärven ja käytti sen sijaan koko vuoden 2016 NHL Draftin kolmannen varausvuoron keskushyökkääjä Pierre-Luc Dubois’n varaamiseen.

Sittemmin Kekäläisen ratkaisu on osoittautunut oikeaksi, sillä siinä, missä Puljujärvellä on ollut vaikeuksia lunastaa itselleen pysyvää tonttia Edmonton Oilersista ja hän palasi lopulta päättyneeksi kaudeksi Kärppiin, Dubois on tehnyt Blue Jacketsille 234 pelaamassaan runkosarjaottelussa tehot 65+93=158.

Dubois teki viime kaudella NHL-uransa parhaat pisteet, kun hän iski 82 runkosarjaottelussa tehot 27+34=61 ja kymmenessä pudotuspeliottelussa pisteet 2+3. Kuluvalla kaudella, joka on tosin keskeytetty koronaviruspandemian vuoksi, Dubois on tehnyt 70 ottelussa tehot 18+31=49.

Puljujärvi pääsi pelaamaan ennen paluutaan Kärppiin Edmonton Oilersin paidassa 139 runkosarjaottelua, tehden niissä tehopisteet 17+20=37. Hän kuitenkin kieltäytyi viime kauden päätteeksi jatkamasta uraansa Oilersin paidassa ja vaati siirtoa muualle. Oilers ei ole kuitenkaan vielä tähän päivään mennessä saanut nuoresta suomalaisesta sellaista tarjousta, että GM Ken Holland olisi ollut valmis luopumaan Puljujärvestä.

Marko Ollonqvist
Toronto

SEURAA KORONAVIRUKSEN VAIKUTUKSIA URHEILUUN TÄÄLTÄ:
UV seuraa: Näin koronavirus vaikuttaa urheiluun!

Jaa