Jagr valittiin modernin NHL:n parhaaksi oikeaksi laitahyökkääjäksi: taakse jäivät muun muassa Jari Kurri ja Teemu Selänne.

Jaromir Jagr valittiin modernin NHL:n parhaaksi oikeaksi laituriksi – häkeltyi ja kiitteli!

Jaromir Jagr valittiin modernin NHL:n aikakauden parhaaksi oikeaksi laituriksi: kokenut tshekkilegenda häkeltyi saamastaan kunniasta.

48-vuotias Jaromir Jagr on jääkiekkoilija, joka hakee vertaistaan.

Vaikka NHL on 2010-luvun aikana muuttunut melkoiseksi vauhtikiekoksi, jossa luistelun ohella keskiössä on myös huikea yksilötaito, kykeni Jagr pelaamaan NHL:ssä vuoden 2017 loppuun saakka: viimeiset luistimenpiirtonsa hän jätti NHL-jäille 31. joulukuuta, vuonna 2017, Calgary Flamesin kotiottelussa Chicago Blackhawksia vastaan.

Jagr on NHL:n historiassa kolmanneksi eniten runkosarjaotteluita (1 733) pelannut pelaaja ja hän on tehoin 766+1155=1921 kaikkien aikojen toiseksi tehokkain NHL-pelaaja.

Ei siis ole mikään ihme, että NHL.com:n kasaama 13 asiantuntijan paneeli valitsi Jagrin kaikkien aikojen parhaaksi oikeaksi laitahyökkääjäksi, mitä modernin jääkiekon aikakaudella (1967-2020) on nähty. Vaatimattoman tshekki-ikonin valinta sai kuitenkin häkeltymään.

– En tykkää kehuskella asioilla, sillä tiedän, että ylpeys käy lankeemuksen edelle, mutta tänään teen poikkeuksen: 13 NHL-toimittajaa äänesti NHL:n parhaasta laiturista vuosien 1967-2020 osalta ja heistä kymmenen asetti minut piikkipaikalle. Kiitos, minä todella arvostan tätä, Jagr kirjoitti Instagram-tilillään.

– Tiedän, että ilman Jumalaa, vanhempiani ja ihmisiä, jotka ovat auttaneet minua, en olisi saavuttanut mitään.

Parhaillaan pelaajauransa jatkoa pohtivan Jagrin taakse listalla jäivät järjestyksessä seuraavat nimet:

1. Jaromir Jagr
2. Mike Bossy
3. Guy Lafleur
4. Brett Hull
5. Jari Kurri
6. Teemu Selänne
7. Patrick Kane
8. Jarome Iginla
9. Mark Recchi
10. Mike Gartner
11. Pavel Bure
12. Marian Hossa
13. Gordie Howe
14. Yvan Cournoyer
15. Martin St. Louis
16. Alexander Mogilny

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa