Joe Thornton siirtyy takaisin Boston Bruinsiin 14 ja puolen San Jose Sharksissa vietetyn kauden jälkeen?

Ympyrä sulkeutuu? Joe Thornton siirtyy takaisin Boston Bruinsiin?

Joe Thornton siirtyy takaisin Bostoniin? San Jose Sharksin kausi on ollut valtaisa pettymys ja joukkue on jäänyt luvattoman kauaksi pudotuspelipaikoista.

San Jose Sharks on kuulunut viime vuodet NHL:n kestomenestyjiin ja pudotuspeleihin selviytyminen on ollut lähestulkoon automaatio.

Nyt seura vaikuttaisi olevan kuitenkin jonkinlaisessa kulminaatiopisteessä, jossa se lähtee mitä todennäköisimmin tekemään nuorennusleikkausta. Joukkue on NHL:n Läntisessä konferenssissa kolmanneksi viimeisenä, takanaan ainoastaan paikallisvastustajat Los Angeles Kings sekä Anaheim Ducks, ja välimatka viimeiseen pudotuspelipaikkaan on venähtänyt jo peräti 11 pisteeseen.

Pudotuspeleihin selviytyminen näyttää siis tällä hetkellä erittäin epätodennäköiseltä, sillä päävalmentaja Peter DeBoerin, joka toimii nykyisin Vegas Golden Knightsissa samassa virassa, irtisanominenkaan ei ole auttanut.

Viime kauden päätteeksi Sharks päästi kapteeninsa Joe Pavelskin lähtemään ja nyt vuorossa uskotaan olevan seuraava Joe eli Thornton.

Thorntonilla on toki sopimuksessaan siirron estävä pykälä, joten hän kontrolloi täysin omaa kohtaloaan, mutta hiekka tiimalasissa alkaa käymään vähiin Stanley Cup -unelman suhteen ja Sharksissa hän ei sitä mitä todennäköisimmin tulisi ainakaan tällä kaudella voittamaan – ellei sitten seura äityisi St. Louis Bluesin kaltaiseen viime kauden temppuun.

Nykyisin 40-vuotias Thornton aloitti NHL-uransa Boston Bruinsissa kaudella 1997-98 ja vaikka ero ei tapahtunutkaan seitsemän ja puolen Bruinsissa vietetyn kauden jälkeen täysin sopuisasti, kun hän siirtyi kesken kauden 2005-06 Sharks-paitaan, on Boston hänelle tuttu ympäristö ja lisäksi Bruins on eittämättä yksi NHL:n suurimmista mestarisuosikeista.

Bruinsin uskotaan olevan valmis maksamaan Thorntonista, joka on kuluvalla kaudella tehnyt 50 ottelussa tehot 2+17=19 (-13), toisen kierroksen varausvuoron ensi kesän varaustilaisuuteen, mikä olisi ehdottomasti jonkin asteiseen nuorennusleikkaukseen valmistautuvan Sharksin johtoportaan mieleen.

Thornton-Bruins-yhtälöstä on puhunut muun muassa San Jose Sharksia tarkalla silmällä seuraavan Mercury Newsin toimittaja Brian Ricks.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Yksinoikeudella Urheiluvedoilta: 110 % bonus 200€ asti + 5€ ilman talletusta!

Jaa