John Tortorella sanoi Bobrovskyn lähtevän Columbus Blue Jacketsista ja valoi samalla uskoa Joonas Korpisaloon uutena ykkösvahtina.

John Tortorella sanoi Bobrovskyn lähtevän – uskoo Joonas Korpisaloon!

Columbus Blue Jacketsin päävalmentaja John Tortorella sanoi Bobrovskyn lähtevän seurasta ja samalla paljasti, miksi hän uskoo Joonas Korpisaloon.

Sergei Bobrovskyn lähtö Columbus Blue Jacketsista on ollut koko jääkiekkomaailman huulilla viime kuukaudet. Hänen on jo pidempään uskottu vaihtavan maisemaa viimeistään kesän vapailla pelaajamarkkinoilla ja venäläisvahdin uudeksi seuraksi on kaavailtu jo pidemmän aikaa Florida Panthersia.

Tiistaina Blue Jacketsin päävalmentaja John Tortorella paljasti käytännössä ottaen, ettei Bobrovsky tule enää takaisin.

– En usko, että Bob tulee olemaan täällä. Menetämme todella todella hyvän maalivahdin, Tortorella kertoi Hockey And Hounds -podcastissa.

Ohiolaisseura kiinnitti aiemmin rosteriinsa latvialaisvahti Elvis Merzlikinsin, joka tulee seuraan yksivuotisella ja yksisuuntaisella sopimuksella. Lisäksi Veini Vehviläinen allekirjoitti seuran kanssa kaksivuotisen tulokassopimuksen (lue lisää täältä).

Muita sopimusvahteja Blue Jacketsilla ei vielä ole, mutta kaikesta päätellen vaikuttaa siltä, että Joonas Korpisalo tulee saamaan jatkosopimuksen. Kun nimittäin Tortorellalta kysyttiin, uskooko hän Korpisalosta olevan ykkösvahdiksi, pienen pohdinnan jälkeen hän vastasi “kyllä” ja perusteli näkemystään.

– Kyllä hänestä on. Korpi pelasi alkukaudesta, ja kun hän pelasi paljon otteluita, näimme selkeän kasvun hänen pelissään.

– En ole antanut hänelle montaakaan mahdollisuutta siihen – en yksinkertaisesti ole voinut, koska meillä oli Bob. Hän on kuitenkin näyttänyt meille – antaessasi hänelle kunnon mahdollisuuden ja hänen päästyä vauhtiin – että hän pystyy pelaamaan paremmin.

– Sitä siis odotamme Korpilta. Me koemme, että hänestä löytyy se ykkösvahti; hän ei vain yksinkertaisesti ole saanut mahdollisuutta pelata paria kuukautta putkeen ykkösenä, vaan parhaimmillaan vain muutaman viikon. Hän siis tulee saamaan mahdollisuutensa.

888sport tarjoaa erinomaisen tervetuliaistarjouksen uusille asiakkailleen!

NAPPAA JOPA 100 € BONUSRAHAA VEDONLYÖNTIIN!

Korpisalon tilastot ovat olleet viime kausina pahassa laskussa – sitä ei käy kiistäminen:

2015-16: 31 ottelua | 92,00 | 2.60
2016-17: 14 ottelua | 90,50 | 2.88
2017-18: 18 ottelua | 89,70 | 3.32
2018-19: 27 ottelua | 89,70 | 2.95

Mutta kuten Tortorella totesi, Korpisalo ei ole saanut aitoa mahdollisuutta luoda niin sanottua lumipalloefektiä, jossa hän saisi pelejä paljon alle ja sitä kautta momentumin kunnolla päälle.

Tässä kohtaa näyttäisi siltä, että se hetki on koittamassa, ellei Blue Jackets sitten lähde hakemaan uutta ykkösmaalivahtia muualta: ennen pelaajasiirtojen takarajaa, kun Bobrovskyn kauppaaminen kesken kauden oli tiettävästi vaihtoehto, sinitakit yhdistettiin vahvasti Los Angeles Kingsin Jonathan Quickiin.

Toki mitään uutta Bobrovskya hänestä ei odoteta, ainakaan välittömästi, ja Tortorella onkin varautunut tähän.

– Meillä on nuoria maalivahteja, jotka tulevat ottamaan sen tontin haltuunsa. Minun siis täytyy alkaa miettiä tietynlaista pelityylin muutosta joukkueemme osalta, jotta voimme paremmin suojella heitä ja siten antaa heille paremman mahdollisuuden tottua uuteen tilanteeseen.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL Pudotuspelit 2019 – tässä otteluparit, ohjelma ja aikataulut!

Jaa