Johnny Gaudreaun pikkuveli Matthew Gaudreau on joutunut kärsimään isoveljensä menestyksestä.

Ei ole helppoa olla Johnny Gaudreaun pikkuveli – sai kuulla kuittia pistemääristään!

Ei ole helppoa olla Johnny Gaudreaun pikkuveli: Calgary Flamesin farmiseuraan sopimuksen tehnyt Matthew Gaudreau on saannut kuulla omista pistemääristään.

Johnny Gaudreauta ja hänen pikkuveljeään Matthew Gaudreauta ei tulla tulevan kauden aikana näkemään yhdessä Calgary Flamesin paidassa, mutta ehkä tulevaisuudessa se on mahdollista.

Gaudreaun veljeksistä nuorempi allekirjoitti Flamesin farmijoukkueena toimivan Stockton Heatin kanssa pelaajasopimuksen, mutta kyseessä ei ole NHL-sopimus: Matthew pelaa joko AHL:ssä tai ECHL:ssä, niin sanotussa farmin farmissa.

– Päämääränäni on pelata koko kausi AHL:ssä, 24-vuotias laituri paaluttaa Calgary Sunin haastattelussa.

Matthewille tuleva kausi on hänen kolmas ammattilaisena ja toistaiseksi hänellä on ollut vaikeuksia vakiinnuttaa paikkaansa AHL:ssä: kahden edellisen kauden aikana hän on pelannut ainoastaan 17 AHL-ottelua, tehoin 1+4; sen sijaan ECHL:ssä pelejä on kertynyt 88 ja niissä hän on tehnyt pisteet 24+36=60.

– Viime kaudella minut kutsuttiin Bridgeportissa (NY Islandersin farmi) AHL:ään ja minulla meni todella hyvin: pelasin hyvää jääkiekkoa ja tein kahdeksassa ottelussa neljä tehopistettä. Heillä oli kuitenkin nuori joukkue ja pelaajia liikkui paljon edestakaisin NHL:n ja AHL:n väliä, joten minulle ei oikein löytynyt tonttia.

– Mutta nyt koen, että tämä on se vuosi, kun vakiinnutan paikkani AHL:ssä.

Jalkapallon huippusarjat täydessä vauhdissa:
50 nopeinta mukaan, 25 voittaa suosikkijoukkueensa pelipaidan!

Matthew myöntää avoimesti ottaneensa paineita siitä, että hänen isoveljensä on paiskonut kovia pistemääriä NHL:ssä ja hän on saanut kuulla siitä myös vastustajilta kaukalossa.

– Kun olin nuorempi ja epäkypsä, suutuin siitä. Etenkin USHL:ssä sain kuulla siitä todella paljon: veljelläni oli ollut USHL:ssä varmaan eniten pisteitä, sitten minä tulin pelaamaan seuraavalla kaudella, joten sain kuulla siitä tosi paljon.

– Sitten siirryin pelaamaan yliopistoon. Sielläkin sain kuulla asiasta, mutta en niin paljon.

– Myöhemmin tajusin, ettei siinä vertailussa ollut mitään, miksi suuttua. Hän on samassa kategoriassa Connor McDavidin, Sidney Crosbyn, Patrick Kanen ja kumppanien kanssa; myös jokaisen heidän veljensä olisi tuntenut samoin. Et voi siis pahoittaa siitä mielestäsi, koska nämä kaverit ovat parempia kuin kuka tahansa.

Veljensä tavoin pienikokoinen Matthew toteaakin olevansa käytännössä ottaen samassa tilanteessa kuin kuka tahansa pelaaja.

– En enää juurikaan kuule koko asiasta. Kaikki muutkin haluavat olla yhtä hyviä kuin hän, joten eivät he kuittaile siitä, NHL:ään varaamaton Matthew Gaudreau päättää.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa