Joonas Donskoi vaihtaa maisemaa: suomalaishyökkääjän tiedetään pohtivan vaihtoehtojaan.

Joonas Donskoi vaihtaa maisemaa? Saattaa olla “pakotettu” lähtemään

San Jose Sharksin suomalaishyökkääjä Joonas Donskoi vaihtaa maisemaa? Jatko haipaidassa ei ole välttämättä edes mahdollista.

Joonas Donskoi on pelannut NHL:ssä nyt neljä kautta ja osoittanut olevansa tasapainoinen 30-40 tehopisteen mies, joka pystyy pelaamaan sekä alemmissa kentällisissä että myös kärkiketjuissa.

San Jose Sharks haluaisi pitää Donskoin riveissään, mutta seuran palkkakattotilanteen myötä se vaikuttaa epätodennäköiseltä. Seuran avainpelaajista Erik Karlssonin, Joe Pavelskin, Joe Thorntonin, Timo Meierin ja Kevin Labancin sopimukset ovat katkolla ja palkkakaton alla on tilaa ainoastaan vajaat 25 miljoonaa dollaria.

Sharksin tiedetään tarjonneen Karlssonille jatkosopimusta, joka on vuositasolla arvoltaan vähintään 10 miljoonaa dollaria, joten tuossa vaiheessa palkkakaton alle jää tilaa korkeintaan 15 miljoonaa dollaria (lue lisää täältä).

Käytännössä ottaen tilanne on siis se, ettei Donskoin jatkosopimukselle, joka tulee olemaan vuositasolla mitä todennäköisimmin jotain 2-4 miljoonan dollarin välillä, ole yksinkertaisesti tilaa.

HUIPPUTARJOUS LEGOLAS.BET KASINOLLE!

Saat 150% bonuksen jopa 300€ asti + 150 ilmaiskierrosta BerryBurstiin!

Donskoista on tulossa vapaa agentti 1. heinäkuuta ja muut seurat saavat käydä keskusteluja tulevien vapaiden agenttien kanssa 23. kesäkuuta alkaen.

The Athleticin toimittaja Kevin Kurz on seurannut Sharksia lähietäisyydeltä jo kahdeksan vuoden ajan ja hän tietääkin kertoa Donskoin haluavan käyvän keskusteluja muiden seurojen kanssa tulevaisuutta miettiessään.

27-vuotias Donskoi on pelannut toistaiseksi NHL-urallaan 283 runkosarjaottelua tehoin 45+77=122. Pudotuspeleistä hänellä on vyöllään kokemusta 50 ottelun verran ja kasassa on pisteet 9+12=21.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
VIDEO: Pelaajalegenda Brett Hull umpitunnelissa St. Louis Bluesin Stanley Cup -juhlissa!

Jaa