Joukkuekaverit ylistävät Heiskasta, kuten muun muassa NHL:n kirkkaimpiin tähtiin lukeutuva Tyler Seguin.

Joukkuekaverit ylistävät Miro Heiskasta – “Se ajaa minut hieman hulluksi”

Joukkuekaverit Dallas Starsissa ylistävät Miro Heiskasta kilpaa, eikä ihme: onhan nuori suomalainen jo nyt yksi maailman parhaista puolustajista.

Miro Heiskanen ei pidä turhaa meteliä itsestään, vaikka hän on jo toisella NHL-kaudella noussut pelipaikallaan jo aivan maailman kirkkaimpaan eliittiin.

Tämä on saanut NHL:n supertähtiin lukeutuvan joukkuekaveri Tyler Seguinin hämilleen, sillä hän itse oli nuorena täydellinen vastakohta Heiskaselle.

– Se on todella vaikuttavaa nähdä niin nöyrällä ja hiljaisella kaverilla noin kova sisäinen itseluottamus, Seguin hehkuttaa Dallas Starsin verkkosivuilla.

– Minun kohdalla se perustui siihen, koska olin nuorena niin ylimielinen. Minulla oli röyhkeyttä, itseluottamusta ja ne asiat ajoivat minua eteenpäin. Hänen kohdallaan vallan ottavat hänen aivonsa ja pelilliset taidot. Minun täytyi nöyrtyä päästäkseni sinne, missä olen tänä päivänä. Miro sen sijaan tuli NHL:ään juuri oikeanlaisessa tasapainossa.

Järkälemäinen Jamie Oleksiak on päässyt viime aikoina pelaamaan Heiskasen pakkiparina ja hän on ollut todella vaikuttunut näkemästään. Samalla hän vitsaili suomalaiskollegansa vakavailmeisyydestä.

– Se ajaa minut hieman hulluksi, koska hänellä on aina niin ilmeettömät kasvot. Katson häntä ja yritän lukea joko hänen kasvojaan tai silmiään, mutta häntä on todella vaikea tulkita. Saatamme olla keskellä peliä, todella intensiivisessä tilanteessa ja hän näyttää siltä kuin hän olisi harjoituksissa.

– Hän on aina vain Miro. Hän on tasainen, luotettava ja voit aina luottaa siihen, että hän on samanlainen joka päivä.

– Hänellä on loisteliaat hyökkäyspään työkalut, se on päivänselvää, mutta hänen pelillinen kypsyytensä ja kyky käyttää mailaa ovat niin ikään todella vaikuttavalla tasolla. Hän ei koskaan tee liikaa. Hän valitsee hetkensä, mutta ei ota riskejä kiekollisena. Hän sijoittuu hyvin, käyttää mailaansa hyvin ja hän on tasapainoinen puolustuksellisesti.

Starsin päävalmentaja Jim Montgomery kokee Heiskasen olevan siunattu pelikykyjensä osalta (lue lisää Montgomeryn ja myös Heiskasen kommentteja täältä).

– Hänen peliälynsä tulee ensimmäisenä, mutta kun siihen lisätään hänen oveluutensa ja kätensä… Häneltä löytyy kaikki tarvittava. Hän on siunattu.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa