Juuso Välimäki loukkasi polvensa pahasti: hän on sivussa kaukalosta jopa yhdeksän kuukautta.

Juuso Välimäki loukkasi polvensa pahasti Suomessa ollessaan – kausi ohi?!

Calgary Flamesin suomalaispuolustaja Juuso Välimäki loukkasi polvensa pahasti, treenatessaan Suomessa, ja hän tulee olemaan pitkään sivussa.

Calgary Flames sai vain noin kuukausi ennen harjoitusleirinsä alkua ikäviä uutisia Suomesta: Juuso Välimäen oikean polven eturistiside repesi hänen harjoitellessaan Suomessa ja hän tulee olemaan pitkään poissa.

Vamma vaatii leikkaushoitoa, joten mitä todennäköisimmin suomalaista ei tulla näkemään kaukalossa ainakaan puoleen vuoteen.

Leikkaus suoritetaan lähiviikkoina Calgaryssa ja hänen ennakoidaan olevan loukkaantuneiden listoilla seuraavat 6-9 kuukautta. Pahimmassa tapauksessa nuoren suomalaispuolustajan, joka kuului Flamesin suunnitelmissa kuuden pelaavan puolustajan joukkoon, kausi on ohitse ennen kuin se ehti edes alkaa.

– Hän on murtunut, joten kaikkein tärkeintä on nyt tukea häntä, seuran GM:nä toimiva Brad Treliving totesi Calgary Heraldin mukaan.

Jalkapallon huippusarjat pyörähtävät käyntiin:
50 nopeinta mukaan, 25 voittaa suosikkijoukkueensa pelipaidan!

– Hän on poissa tolaltaan. Hänellä oli meneillään todella hyvä treenikesä ja odotimme innoissamme hänen näkemistä. Uskoin tämän olevan se vuosi, jolloin hän ottaa ison askeleen pelaajana eteenpäin. Mutta tällaisia asioita sattuu elämässä ja sen asian kanssa on tultava toimeen.

Välimäen uskottiin aloittavan NHL-kauden 2019-2020 Flamesin kolmosparissa Rasmus Anderssonin kanssa, joten nyt albertalaisseuran suunnitelmat menivät ikävällä tavalla uusiksi: saattaakin olla, että Flames joutuu lähteä etsimään uutta puolustajaa pelaajamarkkinoiden kautta.

Lähtökohtaisesti 20-vuotiaan suomalaisen uskottiin viettävän vielä viime kauden juniorisarja WHL:ssä, mutta hän ihastutti harjoitusleirillä Flamesin seurajohdon ja lunasti itselleen NHL-paikan.

Kaiken kaikkiaan Välimäki pelasi NHL:ssä viime kauden aikana 24 runkosarjaottelua tehoin 1+2 ja kaksi pudotuspeliottelua, alustaen yhden maalin. AHL:n puolella hänelle kirjattiin 20 runkosarjaottelua, joissa hän teki tehot 4+10=14.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa