Minnesota Wildin Kaapo Kähkönen loisti vanhempiensa edessä NHL-debyytissään: vanhemmat olivat lentäneet Suomesta katsomaan New Jerseyssä pelattua ottelua.

Kaapo Kähkönen loisti vanhempiensa edessä – “Tajuan vasta myöhemmin”

Minnesota Wildin Kaapo Kähkönen loisti vanhempiensa edessä, päästyään tekemään debyyttinsä maailman kovimmassa kiekkoliigassa.

Kun Kaapo Kähkönen pelasi historiansa ensimmäisen ottelunsa Minnesota Wildin maalilla, meneillään oli harjoituskausi ja vastassa Winnipeg Jets.

Tuolloin Kähkösen alku ottelulle ei ollut todellakaan paras mahdollinen – itse asiassa hyvin pitkälti painajaismainen – kun Jetsin kaksi ensimmäistä laukausta painuivat sisään.

Tuo ottelu kuitenkin auttoi melkoisesti, kun Kähkönen valmistautui viime yönä tekemäänsä NHL-debyyttiin New Jersey Devilsiä vastaan, minkä hän myös voitti, siivitettyään 32 torjunnallaan Wildin 3-2-vierasvoittoon.

– Tunsin oloni maalilla melko hyväksi alusta alkaen, joskin ensimmäisen torjunnan saaminen vei oman aikansa. Harjoituskaudella homma ei mennyt aivan samalla tavalla, mutta tänään tunsin oloni hyväksi alusta lähtien. Se Jets-peli auttoi paljon tähän peliin valmistautumisen osalta, suomalaisvahti totesi Minnesota Wildin Twitter-tilillä julkaistussa haastattelussa.

– Pelaaminen oli melko yksinkertaista. Me teimme oikeita ratkaisuja, toimitimme kiekko syvään ja heidän tilanteensa tulivat pääasiassa ulkopuolelta. Toki heillä oli muutama parempi maalintekopaikka, mutta niitä tulee jokaisessa ottelussa.

– Kokonaisuudessaan teimme todella hyvää työtä ja se teki pelaamisestani paljon helpompaa.

Välittömästi tullut ensimmäinen voitto maistui Kähköselle, totta kai.

– Olihan tämä jättimäinen juttu. Luonnollisesti olen todella onnellinen juuri nyt. Tämä oli hyvä esitys koko meidän porukalta ja voitimme tämän ottelun joukkueena, joten tämä oli hyvä päätös pienelle vieraskiertueellemme, Kähkönen kommentoi puolestaan Fox Sportsille.

– Sitä haluaa saada missä tahansa sarjassa hyvän alun ja saada pelaajien luottamuksen osoittamalla pystyväsi tähän; toivon mukaan onnistuin siinä tänään.

Kähkösen debyyttiä maailman kovimmassa kiekkoliigassa olivat tulleet katsomaan hänen vanhempansa ja se oli silminnähden iso juttu suomalaisvahdille – kuten myös eittämättä hänen vanhemmilleen.

– Tämä oli varmastikin loistava kokemus heille. Tapasin heidät eilen, kun he saapuivat tänne ja he olivat todella innoissaan. Oli hienoa saada heidät tänne paikan päälle.

Toimittaja Sarah McLellanille Kähkönen totesi välittömästi ottelun tauottua, ettei oikein vielä käsitä, mitä tuli juuri tehtyä.

– Tajuan tämän varmaan vasta hieman myöhemmin. En oikein tiedä, miltä minusta tuntuu juuri nyt. Olen onnellinen ja tämän varaan on hyvä rakentaa.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa