Kaapo Kakon kausi ohi? Koronaviruspandemia ja suomalaisnuorukaisen sairastama diabetes ylitsepääsemätön yhtälö kauden pelaamiselle loppuun?

Kaapo Kakon kausi ohi? Presidentti ei halua ottaa mitään riskejä

Onko Kaapo Kakon kausi ohi diabeteksen vuoksi? New York Rangersin presidentti John Davidson ei halua ottaa minkäänlaisia riskejä asiassa.

New York Rangersissa ailahtelevan tulokaskauden toistaiseksi pelannut Kaapo Kakko valmistautuu parhaillaan koronaviruspandemian keskeyttämän NHL-kauden 2019-2020 jatkumiseen – aivan kuten kaikki muutkin pelaajat, joiden joukkueet selviytyivät mukaan poikkeuksellisiin 24 joukkueen pudotuspeleihin.

Kakon kohdalla tilanne on kuitenkin erilainen kuin kenelläkään muulla pelaajalla, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta: suomalaisnuorukaisella on diabetes. Vallitsevan pandemian myötä riskit ovat siis suuremmat, mikäli hän saisi koronavirustartunnan.

Rangersin presidenttinä toimiva John Davidson tiedostaa Kakon pelihalut, mutta hän peräänkuuluttaa nyt sitä, että mahdolliset päätökset on tehtävä järki edellä ja turhia riskejä ei olla valmiita ottamaan.

– Tiedän, että hän luistelee ja harjoittelee hullun lailla ollakseen valmis palaamaan takaisin kaukaloon. Olen varma, että hän haluaa pelata, mutta samaan aikaan jokaisen terveys on ykkösasia, eikä sillä ole merkitystä, oletko 19-vuotias nuori pelaaja tai vanhempi johtotason henkilö – asiat on hoidettava oikealla tavalla, Davidson summasi Zoom-lähetyksessä toimittajille.

– Jos hän ei voi pelata, hän ei voi pelata. Me tulemme pitämään hänestä huolta, sillä hän on iso osa meitä. Jos hän pystyy pelaamaan, sitten hän pystyy pelaamaan. Me aiomme tehdä ratkaisut tieteen perusteella, alan ammattilaisia kuunnellen: he tulevat kertomaan meille, miten meidän tulee toimia.

Muista NHL-pelaajista ainakin Montreal Canadiensin Max Domin, Minnesota Wildin Luke Kuninin ja Tampa Bay Lightningin organisaatioon kuuluvan Cory Conacherin tiedetään kärsivän Kakon tavoin tyypin 1 diabeteksesta.

Kyseisten pelaajien kohdalla huolta aiheuttaa myös ensi kausi, mikäli koronavirus ei ole siihen mennessä hallinnassa.

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa