New York Rangersin Kaapo Kakko ottaa paineita maalittomuudestaan, vaikka hänellä on takana vasta kaksi NHL-ottelua.

Kaapo Kakko ottaa paineita maalittomuudestaan, kaikki muut ylistävät vuorotellen!

Kaapo Kakko ottaa paineita maalittomuudestaan: nuori suomalaistulokas on pelannut vasta kaksi NHL-ottelua, eikä ole onnistunut toistaiseksi maalinteossa.

NHL:ään viime kesänä koko NHL Draftin toisena pelaajana varattu Kaapo Kakko odottaa vielä NHL-uransa ensimmäistä maalia ja ylipäätään ensimmäistä tehopistettä, varsin malttamattoman oloisena.

Hänellä on toistaiseksi vyöllään vasta kaksi NHL-ottelua, mutta Kakko ottaa paineita maalittomuudestaan jo nyt. Noin viimeisen vuoden ajan nuoren suomalaisen ympärillä ollut valtava hypetys on selvästikin vaikuttanut siihen, mitä Kakko olettaa muiden odottavan häneltä.

– Haluan tehdä maaleja, joten kyllähän tässä vähän paineita on, mutta toki jäljellä on 80 ottelua, Kakko avautuu NHL.com:n haastattelussa.

– Uskon, että se (maali) on kyllä tulossa. Tiedän, että kaikki odottivat minun tekevän maalin ensimmäisessä ottelussani, mutta niin ei käynyt. Ehkä seuraavassa pelissä, toivottavasti.

New York Rangersin päävalmentajana toimivan David Quinnin kommentit ovat olleet varmasti helpottavia, mikäli Kakko on pystynyt näkemään asian samalla tavalla valmentajansa kanssa.

– Puhuimme maanantaina siitä, miten hänen ei tulisi ottaa liikaa paineita, koska tässä on mennyt vasta kaksi ottelua. Mutta tämä on se haaste jokaiselle 18-vuotiaalle, sillä he arvioivat itseään pisteiden perusteella; hänen on löydettävä keino olla tyytyväinen suorituksiinsa myös silloin, kun pisteitä ei tule.

– En usko, että hän tulee pelaamaan kovinkaan montaa huonoa ottelua. Ei hänellä välttämättä ole myöskään aina loistava ilta, mutta jo pelkästään tämä tekee hänestä ammattilaisen ja se on ollut yksi asioista, joista olemme puhuneet: kyse ei ole niinkään siitä, miten hyvä olet hyvänä päivänä, vaan miten huono olet huonona päivänä.

– Kun peli päättyy, saatat Kaapon suorituksen olleen ok ja silloin kyseessä on hänen huono iltansa. Jos tämä tulee olemaan asian laita, hänellä on helvetinmoinen ura edessään.

NHL:n avausviikon ykköstähdeksi nimetty Mika Zibanejad, joka on aloittanut uuden kauden tekemällä kahteen otteluun tehot 4+4, hehkuttaa ennen kaikkea Kapon kypsyyttä pelaajana.

– Hän on valmiimpi kuin useimmat tänne tulevat 18-vuotiaat; se, miten hän pelaa, hänen fyysisyytensä – enkä puhu vain taklaamisesta, vaan kiekon suojaamisesta ja ylipäätään pelaamisesta – odotan innolla pääseväni näkemään, mihin hän pystyy.

Kaikkein suurin ero NHL:n ja Euroopan huippusarjojen välillä on pelinopeus, ensimmäisenä mainitun pienemmän kaukalokoon myötä. Siihen tottuminen onkin se kaikkein suurin haaste ja tästä puhuu myös Rangers-hyökkääjä Chris Kreider, joka uskoo Kakon sopeutuvan tähän nopeasti, mikä ei lupaa hyvää vastustajien näkökulmasta.

– Siellä tunnet esimerkiksi tuplauksen tulevan ja sitten teet oman liikkeesi. Täällä sinun pitää tiedostaa jo etukäteen, milloin sinua tullaan tuplaamaan.

– Hän loistaa silloin, kun kaveri roikkuu hänen selässään ja siinä vaiheessa, kun hän tottuu siihen, että pelaajia on siellä kaksi, se tulee olemaan pelottavaa.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa