K'Andre Miller viharikoksen kohteena NY Rangersin videochatissa, jossa hänet esiteltiin ensimmäistä kertaa NHL-pelaajana faneille.

NY Rangersin K’Andre Miller viharikoksen kohteena – kesken faneille suunnatun videochatin!

NY Rangersin 20-vuotias puolustajalupaus K’Andre Miller oli viharikoksen kohteena kesken seuran faneille suunnatun videochatin.

Reippaat kaksi viikkoa sitten uransa ensimmäisen NHL-sopimuksen allekirjoittanut K’Andre Miller, joka on New York Rangersin 1. kierroksen varaus vuodelta 2018, joutui viharikoksen uhriksi.

Miller oli vieraana Rangersin järjestämässä faneille suunnatussa videochatissa, joka oli hänelle ensimmäinen NHL-pelaajana, kun hakkeri ilmestyi paikalle ja postasi 45 rasistista kommenttia chatin aikana. Manhattanilaisseura ei kyennyt välittömästi estämään viestien läpituloa ja näin ollen Millerin kokemuksesta tuli todellinen painajainen.

NY Rangersin tiedotteessa todettiin seuraavaa:

“Säälittävä yksilö kaappasi chatin lähettääkseen rasistisia solvauksia, jotka estettiin niin nopeasti kuin mahdollista. Olimme todella kauhistuneita käytöksestä, jolle ei ole mitään sijaa netissä, jäällä tai missään muualla. Tutkimme tapahtunutta.”

Kyseiset viestit olivat kopioita toisistaan, sisältäen yhden sanan isoin kirjaimin kirjoitettuna.

Myös NHL julkaisi oman kannanottonsa tapahtuneeseen:

“Olemme todella tyrmistyneitä siitä, että videopuhelu, jonka New York Rangers järjesti esitelläkseen faneilleen yhden suurimmista tulevaisuuden tähdistä, K’Andre Millerin, hakkeroitiin rasistisella ja raukkamaisella pilkalla. Tämä henkilö, joka suoritti tämän halveksittavan teon, ei ole missään nimessä NHL-fani, eikä hänellä ole paikkaa jääkiekkoyhteisössä.

Kukaan ei ansaitse joutua näin ruman kohtelun kohteeksi ja sitä ei todellakaan hyväksytä meidän liigassamme. Me olemme Rangersin kanssa samoilla linjoilla ja tuomitsemme tämän oksettavan käytöksen.”

Myös NY Rangersin pelaajat ottivat kantaa tapahtuneeseen:

Marko Ollonqvist
Toronto

SEURAA KORONAVIRUKSEN VAIKUTUKSIA URHEILUUN TÄÄLTÄ:
UV seuraa: Näin koronavirus vaikuttaa urheiluun!

Jaa