Kasper Björkqvistillä huikea Penguins-debyytti: suomalaisnuorukainen syötti kaksi maalia ja laukoi kertaalleen tolppaan.

VIDEO: Kasper Björkqvistillä huikea Penguins-debyytti – syötti puolet joukkueensa maaleista!

Kasper Björkqvistillä huikea Penguins-debyytti: pennsylvanialaisseuran kakkoskierroksen varaus vietti edelliset kolme kautta yliopistosarjassa.

Kauden 2015-16 päätteeksi Bluesin A-junioreista Yhdysvaltain yliopistosarjaan pelaamaan siirtynyt Kasper Björkqvist otti viime yönä uransa ensimmäiset potkut ammattilaisena, Pittsburgh Penguinsin kokoonpanossa.

Kolme kautta Providencen yliopistossa viettänyt suomalainen ei ollut vielä Penguinsin kauden ensimmäisessä harjoitusottelussa kokoonpanossa, mutta nyt hän sai mahdollisuutensa ja käytti sen erinomaisesti hyväkseen: suomalaisnuorukainen syötti 4-1-voitossa Columbus Blue Jacketsista joukkueensa kolmannen ja neljännen maalin.

Kolmannessa maalissa vuoden 2016 nuorten maailmanmestari, joka oli myös tolppaan päätyneellä maalintekoyrityksellään äärimmäisen lähellä viimeistellä itsekin osuman, toimi kakkossyöttäjänä ja jälkimmäisessä ykkössyöttäjänä. Molemmat Björkqvistin syöttämät maalit iski 18-vuotias Nathan Légaré.

22-vuotiaan Björkqvistin, joka on Penguinsin toisen kierroksen varaus (#61) vuodelta 2016, uskotaan aloittavan kautensa AHL:n puolelta, mutta mikäli suomalainen jatkaa tällaisten näyttöjen iskemistä pöytään, mikään ei ole mahdotonta.

Columbus Blue Jacketsin maalilla nähtiin tällä kertaa suomalaisväriä Veini Vehviläisen muodossa. Viime Liiga-kauden päätteeksi NHL-sopimuksen tehnyt Vehviläinen pelasi ottelusta hieman yli puolet, torjui 14 laukausta ja antautui kolmesti.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa