Kasperi Kapasesta tulee kauppatavaraa

Toronto hankki SKA-hyökkääjän – Kasperi Kapasesta tulee kauppatavaraa?

Toronto Maple Leafs hankki Pietarin SKA:sta venäläishyökkääjä Alexander Barabanovin: Kasperi Kapasesta tulee kauppatavaraa.

Kaikki NHL:ää seuraavat tietävät Toronto Maple Leafsin tilanteen: kanadalaisseura on pitkälti John Tavaresin, Mitch Marnernin ja Auston Matthewsin huippukalliiden sopimusten vuoksi ongelmissa palkkakaton kanssa.

Kun samaan aikaan Maple Leafsin puolustuspään tekeminen ei ole todellakaan vakuuttanut, siirtohuhut ovat käyneet jo pidempään kuumina. Huhuissa ovat pyörineet William Nylanderin, Andreas Johnssonin ja Kasperi Kapasen nimet, sillä joukkueen on luovuttava jostain hyökkääjästään tuodakseen alakertaan vahvistuksia, joskaan vakuuttavan kauden pelanneen Nylanderin kohdalla todennäköisyydet kauppattavaksi päätymisen suhteen ovat pudonneet.

Nyt seura tiedotti tehneensä kautta 2020-21 koskevan sopimuksen KHL:stä saapuvan Alexander Barabanovin kanssa. Hänen vuosipalkkansa tulee olemaan ensi kaudella ainoastaan 925 000 dollaria ja hän on kykeneväinen hyppäämään vähintäänkin joukkueen kolmosketjuun.

Barabanovista on siis ottamaan esimerkiksi Johnssonin tai Kapasen paikka Maple Leafsin pelaavassa kokoonpanossa ja ensi kaudelle kolmos- ja nelosketjun rooleihin on tarjolla niin ikään edellä mainittua kaksikkoa edullisempia pelaajia.

Kun samaan aikaan sekä Johnssonin (3,40 AAV, 2023) että Kapasen (3,20 AAV, 2022) sopimukset ovat varsin edullisia muiden seurojen näkökulmasta, suurella todennäköisyydellä jompikumpi heistä tullaan kauppaamaan – ellei sitten viikate käy yllättäen Nylanderin kohdalla.

Toisin sanoen kahden viime kauden aikana Pietarin SKA:lle 101 runkosarjaottelussa tehot 28+38=66 iskeneen Barabanovin saapuminen lienee sinetöinyt Kapasen tai Johnssonin kohtalon – kuka tietää, kenties molempien.

Marko Ollonqvist
Toronto

SEURAA KORONAVIRUKSEN VAIKUTUKSIA URHEILUUN TÄÄLTÄ:
UV seuraa: Näin koronavirus vaikuttaa urheiluun!

Jaa