Historiallinen hetki: Kendall Coyne Schofieldista Chicagon kehitysvalmentaja!

Muurit murtuu! Kendall Coyne Schofieldista Chicago Blackhawksin kehitysvalmentaja

Yhdysvaltain maajoukkueessa pelaavasta ja NHL:n All Star -tapahtumista nähdystä Kendall Coyne Schofieldista Chicagon kehitysvalmentaja.

Chicago Blackhawks teki historiaa, kun se palkkasi ensimmäistä kertaa historiassaan naisen osaksi valmennuspuoltaan. Päätöksen tekee entistä merkittävämmäksi se tosiasia, että Blackhawks kuuluu niin sanottuihin Original Six -seuroihin eli se on ollut mukana siitä lähtien, kun NHL:ää on pelattu.

Muun muassa huimalla luistelullaan NHL:n All Star -tapahtumissa loistanut ja Yhdysvaltain naisten jääkiekkomaajoukkueessa kuusi MM-kultaa sekä yhden olympiakullan voittanut Kendall Coyne Schofield, joka on myös maajoukkuetasolla kapteeni, on nimetty Blackhawksin kehitysvalmentajaksi.

– Olin pieni tyttö kasvaessani Chicagon alueella ja pelasin jääkiekkoa, koska rakastin sitä, ja nyt se on tuonut minut tähän pisteeseen, Schofield iloitsi CBS:n haastattelussa.

– Uskon, että tällä alueella ja myös muualla on paljon pieniä tyttöjä, jotka katsovat tätä nimitystäni ja toteavat pystyvänsä myös itse siihen. Oli kyse sitten GM:n tai valmentajan roolista, vain taivas on rajana.

CBC:n haastattelussa Schofield otti kantaa siihen, miten hän uskoo miespelaajien suhtautuvan siihen, että heidän valmentajanaan on nainen.

– Vaikka saatan olla monille näistä pelaajista ensimmäinen naisvalmentaja koskaan, en näe sitä ongelmana. Olen jääkiekkourani aikana ollut niin monien pelaajien kanssa jäällä ja ansainnut heidän kunnioituksensa sekä taidoillani että meriiteilläni ja sellaisena he tulevat näkemään minut, kun kävelen ovista sisään valmentajana.

Marko Ollonqvist

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa