Kevin Lankinen löi MM-jäillä tukun huippuvahteja - muun muassa idolinsa Henrik Lundqvistin.

Kevin Lankinen löi MM-kisoissa tukun huippuvahteja – “Todella erityislaatuinen tunne”

Kevin Lankinen löi MM-jäillä tukun huippuvahteja, kun hän oli voitokas muun muassa Henrik Lundqvistia, Andrei Vasilevskiya ja Matt Murrayta vastaan.

Leijonien tarina Slovakian MM-jäillä oli kuin suoraan sadusta ja yksi tarinan ehdottomista päähahmoista oli maalivahti Kevin Lankinen.

Lankisen peli kasvoi Leijonien pelin mukana ja etenkin välieräottelussa Venäjää vastaan sekä MM-finaalissa Kanadaa vastaan hän oli lähestulkoon ohittamaton: itse asiassa Venäjä-pelissä hän oli kirjaimellisesti sitä, nollattuaan itänaapurin supertähdet.

– Venäjän, joka oli täynnä NHL-tähtiä ja maailman parhaita maalintekijöitä, nollaaminen oli todella hienoa, Lankinen toteaa edustamansa seuran, Chicago Blackhawksin, verkkosivuilla.

Finaalissa hän päihitti puolestaan maalivahtien kaksintaistossa kaksi Stanley Cupia voittaneen Matt Murrayn, kun Suomi löi Kanadan lukemin 3-1.

– Olen todella onnellinen, että pystyin suoriutumaan tuolla tasolla noin hyvin ja sitten finaalissa voittamaan Matt Murrayn ja päihittämään Kanadan.

HUIPPUTARJOUS LEGOLAS.BET KASINOLLE!

Saat 150% bonuksen jopa 300€ asti + 150 ilmaiskierrosta BerryBurstiin!

Maalivahtien kaksintaistoista Lankisen mieleen jäi kuitenkin kaikkein voimakkaimmin puolivälieräkohtaaminen Ruotsia vastaan, kun toisessa päässä torjui yksi 24-vuotiaan suomalaisen idoleista, Henrik Lundqvist.

– Se oli todella hauskaa. Henrik Lundqvist on ollut yksi idoleistani siitä lähtien, kun olin lapsi ja aloin pelaamaan jääkiekkoa. Olen katsonut hänen pelejään New York Rangersin ja Ruotsin maajoukkueen paidoissa todella pitkään – häntä vastaan asettuminen, ja vieläpä voittaminen, oli todella erityislaatuinen kokemus.

Vaikka Leijonien juhlinnat ovat jatkuneet pitkään, on hänen katseensa suunnattuna jo tulevaan kauteen sekä NHL-unelman jahtaamiseen.

– Onhan tämä ollut täysin hullua täällä. Suomalaiset ovat jääkiekkohullua kansaa ja MM-kisat ovat suurin urheilutapahtuma, jota kaikki katsovat. Viidestä miljoonasta ihmisestä kolme miljoonaa katsoi finaalia Kanadaa vastaan. On ollut hienoa nähdä koko kansan sekoavan.

– Kaikkein suurin tavoitteeni on pelata NHL:ssä. Olen unelmoinut siitä pienestä lähtien. Haluan olla elämäni kunnossa, kun saavun (Blackhawksin) harjoitusleirille ja katsotaan sitten, mitä tapahtuu.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL Pudotuspelit 2019 – tässä otteluparit, ohjelma ja aikataulut!

Jaa