NHL:n kurinpito ja tuomarit ovat tehneet käsittämättömiä ratkaisuja, jotka vievät maailman kovinta kiekkoliigaa todella vaarallisille vesille.

Kommentti: NHL-kurinpito ja tuomarit, missä on oma sääntökirjanne?

NHL:n kurinpito ja tuomarit ovat saaneet täysin aiheesta rapaa niskaansa aivan viime aikoina; nyt sitä tulee myös entisiltä NHL-pelaajilta.

NHL:n sääntökirjan kohta 48.1 kertoo seuraavaa:

“Laiton päähän kohdistunut taklaus – Taklaus, joka johtaa vastustajan päähän kohdistuneeseen osumaan siten, että pää on kontaktitilanteessa pääkohtana ja osuma päähän oli vältettävissä, ei ole sallittu.”

Nyt haluaisinkin kysyä NHL:n kurinpidolta yhtä asiaa:

Eikö näissä Calgary Flamesin Matthew Tkachukin taklauksissa Edmonton Oilersin Zack Kassianiin, mitkä johtivat lopulta siihen, että Kassian riepotteli Tkachukia pitkin jäätä ja sai kahden ottelun mittaisen pelikiellon, ollut kyse nimenomaan kyseisen säännön rikkomisesta?

Ymmärtäisin Kassianin päätymisen NHL:n kurinpitäjänä toimivan ex-kovanaama George Parrosin kuultavaksi siinä tapauksessa, jos myös Tkachukille oltaisiin lähetetty samainen kutsu, mutta nyt en sitä todellakaan ymmärrä: jos NHL ja kaukalossa olevat tuomarit eivät kykene suojelemaan pelaajiaan, joita ilman koko sarjaa ei olisi olemassa, heidän on pakko joko suojella itse itseään tai joukkuekaverin on tehtävä se, kuten Joonas Donskoin tapauksessa.

Ja mitä tulee tuohon Ryan Lindgrenin rumaan taklaukseen, joka osui Donskoita hurjalla voimalla päähän – kyllä, myös tässä taklauksessa pää oli se NHL:n sääntökirjassa mainittu “main point” – niin varoittelin jo silloin tästä:

“Jos NHL ei puutu näihin välittömästi, tällaisten vaarallisten ja vältettävissä olevien tarpeettomien taklausten määrä tulee vain kasvamaan ja niin tulee myös niistä seuraavien tappeluiden, joissa jälki on todella rumaa.”

Enkä ole todellakaan näiden tekstissä esittämieni näkemyksien kanssa yksin, eikä sinun tarvitse minun näkemyksiäni uskoa, jos sinusta siltä tuntuu.

Vastikään nimittäin sellaiset nimet kuin Teemu Selänne ja Scottie Upshall tyrmäsivät Tkachukin taklaukset sekä Parrosin päätöksen ottaa Kassian kuultavaksi.

Voit lukea heidän näkemyksensä täältä.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Vain Urheiluvetojen lukijoille: Talleta 25€ – saat 75€ pelirahaa!

Jaa