NHL:ssä on menossa etenkin hyökkääjien osalta sellaiset myyjän markkinat, ettei paremmasta väliä.

Kommentti: NHL:ssä on meneillään käsittämättömät myyjän markkinat!

NHL:ssä on meneillään käsittämättömät myyjän markkinat: hinnat ovat jo nyt katossa ja NHL Trade Deadlinella ne räjähtävät katosta läpi.

Kun Pittsburgh Penguins avasi pelin hankkimalla Minnesota Wildista Jason Zuckerin ja antoi vastineena Alex Galchenyukin, 1. kierroksen varausvuoron ja puolustajalupaus Calen Addisonin, jo tuossa vaiheessa kävi hyvin selväksi, että tämä kausi tulee olemaan yksi niistä kausista, jolloin NHL Trade Deadlinella ja sen tuntumassa nähdään todelliset myyjän markkinat.

Etenkin hyökkääjien suhteen.

Ja niinhän siinä sitten kävi.

Tampa Bay Lightning ja New Jersey Devils nimittäin suorittivat sunnuntaina pelaajakaupan, joka saa ainakin allekirjoittaneen edelleen hieromaan päätään ja pohtimaan: mitä ihmettä?

Älkääkä nyt ymmärtäkö väärin – Blake Coleman on mielestäni ihan kelpo pelimies ja mukava noin 30 runkosarjamaalin täsmäase NHL:n pudotuspelejä silmällä pitäen.

Mutta.

Ei sellainen täsmäase, jonka arvo on huippulupaus Nolan Foote sekä 1. kierroksen varausvuoro.

Ja mitä lähemmäksi tässä mennään ensi maanantaina häämöttävää pelaajasiirtojen takarajaa, sitä korkeammaksi etenkin hyökkääjien hinnat tulevat nousemaan.

New York Rangersin on kerrottu käyneen satavarmana vaihtokappaleena pidetyn Chris Kreiderin kanssa viime aikoina jatkosopimusneuvotteluita. Nuo neuvottelut on kuitenkin eittämättä päätetty Rangersin toimesta kuin seinään, kun Zuckerista ja Colemanista – etenkin jälkimmäisestä – on maksettu tuollaisia hintoja.

Kreider nimittäin on lähtökohtaisesti se koko markkinoiden houkuttelevin kaveri, joten hänen vaihtoarvonsa tulee olemaan pilvissä, vaikka mukaan on mahtunut myös jokavuotinen epäonnistunut rahastuskauppa a’la Rob Blake ja hänen Tyler Toffolista saamansa vaatimaton hinta.

Myös Montrealin suunnalla voidaan olla kuluvan kauden osalta edes yhdestä asiasta iloisia: Ilya Kovalchukin ja Tomas Tatarin kaltaiset nimet tulevat eittämättä tuomaan niin ikään todella kovan palautuksen – jos vain Marc Bergevinissä “on miestä” tekemään kova ja samalla ainoa oikea ratkaisu: Montreal Canadiensin uudelleenrakennus.

Todennäköisiä kaupattavia ovat myös sellaiset hyökkääjänimet kuin Andreas Athanasiou, Jean-Gabriel Pageau, Kyle Palmieri ja Wayne Simmonds.

Onkin helppo sanoa, että pelaajasiirtojen takarajan umpeutuessa NHL:stä löytyy monta seuraa, joissa pettymyksellisestä kaudesta huolimatta suupielissä komeilee varsin leveä hymy.

Sen sijaan näiden ostavien osapuolten joukosta löytyy kauden päätteeksi ainoastaan yksi seura, jossa hymyilyttää, joten näitä todella voi kuvailla myyjien markkinoiksi.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Kaikki Urheiluvedot.com:n ilmaiset vetovihjeet täältä!

Jaa