Jari Kurri ei usko Ovechkinin saavuttavan Gretzkyä, mitä tule NHL:n kaikkien aikojen maalintekijätilastoon.

Jari Kurri ei usko Ovechkinin saavuttavan Gretzkyä – “Olisi hieno asia lajille”

Maanantaina 60 vuotta täyttänyt Jari Kurri ei usko Washington Capitalsin supertähden Alexander Ovechkinin saavuttavan Wayne Gretzkya eli tässä tapauksessa tämän maaliennätystä.

Vaikka Alexander Ovechkin mättää yhä tänä päivänä 50+ maalia kautta kohden, on hän edelleen perässä Wayne Gretzkyn NHL:n kaikkien aikojen maaliennätyksestä 188 maalin verran.

Eroa on siis melkoisesti, etenkin kun otetaan huomioon, että Ovechkin täyttää syyskuussa jo 35 vuotta.

Gretzkyn kanssa vuosien ajan samassa joukkueessa, sekä Edmontonissa että Los Angelesissa, pelannut Jari Kurri ei usko Ovechkinin saavuttavan entistä joukkuekaveriaan, vaikka jääkiekon puolesta hän toivoo niin tapahtuvan.

– Matkaa on edelleen paljon. Hänellä on mahdollisuudet siihen, mikäli hän pysyy motivoituneena ja terveenä. Hän on ainoa, joka voi oikeasti pystyä siihen, mutta olisin yllättynyt, mikäli hän rikkoisi sen, Kurri kertoo NHL.com:lle.

– Jos hän pystyy siihen, olisi se hieno asia lajille, mutta meidän ei auta muuta kuin odottaa ja katsoa. Matka on pitkä, mutta toki hänen numeronsa ovat vuosi toisensa perään täysin uskomattomia. Se on uskomatonta, miten hän tekee maaleja ottelu toisensa perään ja vastustajat eivät pysty pysäyttämään häntä.

Ovechkin on tällä hetkellä 706 runkosarjamaalillaan NHL:n kaikkien aikojen maalipörssissä kahdeksannella sijalla. Hänen edellään ovat Gretzkyn (894 maalia) ohella ainoastaan Gordie Howe (801 maalia), Jaromir Jagr (766 maalia), Brett Hull (741 maalia), Marcel Dionne (731 maalia), Phil Esposito (717 maalia) sekä Mike Gartner (708 maalia).

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa