Chicago Blackhawksiin siirtynyt Robin Lehner kommentoi uutta maskiaan, jossa oleva teksti kuvastaa hänen vaikeuksiaan elämässä.

KUVA: Robin Lehner kommentoi uutta maskiaan – liittyy vaikeuksiin elämässä

New York Islandersista vapaiden pelaajamarkkinoiden kautta Chicago Blackhawksiin siirtynyt Robin Lehner kommentoi uutta maskiaan.

Robin Lehner oli viime kaudella yksi NHL:n parhaista maalivahdeista ja hän oli ansaitusti kolmen Vezina Trophy -finalistin joukossa.

Kauden päätteeksi hänet palkittiin Bill Masterton Memorial Trophylla, joka ojennetaan vuosittain pelaajalle, joka on osoittanut sisukkuutta, urheiluhenkeä ja omistautumista jääkiekolle; palkintoon liittyy koominen yksityiskohta, sillä hänelle muistoksi toimitetussa palkinnossa luki väärän seuran nimi (lue uutinen ja katso kuva täältä).

Jalkapallon huippusarjat pyörähtävät käyntiin:
50 nopeinta mukaan, 25 voittaa suosikkijoukkueensa pelipaidan!

Lehner puhui NHL:n Vegasissa vuosittain järjestettävässä palkintogaalassa, kiitospuheessaan, avoimesti ongelmistaan mielisairauden kanssa: hänellä on todettu ADHD, traumaperäinen stressihäiriö sekä kaksisuuntainen mielialahäiriö.

Ylipäätään hän on paljastanut hautoneensa itsemurhaa ja kamppailleensa pelivuosiensa aikana päihdeongelman kanssa. Käänteentekevä hetki oli, kun hän sai Buffalo Sabresissa pelatessaan erätauolla paniikkikohtauksen ja päätti sen jälkeen hakea apua ongelmiinsa.

Nyt Lehner julkaisi Twitter-tilillään kuvan uudesta maskistaan, uudessa seurassaan, ja ensimmäisenä silmiin osuu maalauksessa oleva teksti “Same here”.

– Same here on ilmaisu, joka tarkoittaa sitä, että olen kohdannut haasteita elämässäni ja nuo haasteet ovat vaikuttaneet mielenterveyteeni. Se on tunnus, jonka toivomme yhdistävän maailmaa ja normalisoivan sen, miten maailmanlaajuinen aihe tämä on, Lehner kirjoittaa twiitissään.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa