Bauer alkaa tuottamaan suojia terveydenhuollolle taistelussa koronaviruspandemiaa vastaan.

KUVAT: Kaikki keinot käyttöön! Bauer alkaa tuottamaan kasvosuojia terveydenhuollolle

Jääkiekkovalmistaja Bauer alkaa tuottamaan suojia terveydenhuollolle, taistelussa maailmanlaajuista koronaviruspandemiaa vastaan.

Kun hätä on käsillä, silloin kaikki keinot on otettava käyttöön.

Terveydenhuollon työntekijät ympäri maailman joutuvat työskentelemään päivästä toiseen varsin epäinhimillisissä olosuhteissa, eikä tilannetta ole auttanut tippaakaan se, että ihmiset ovat hamstranneet hyllyt tyhjiksi kasvosuojista, vaikka ne eivät edes suojaa tartunnalta.

Nyt jääkiekkovalmistaja Bauer, joka on tottunut valmistamaan mitä erilaisimpia suojaavia tuotteita jääkiekkoilijoille, osallistuu talkoisiin ja alkaa tuottamaan kasvosuojia terveydenhuollon ammattilaisille.

– Meillä oli useita vaihtoehtoja, mutta visiirien suunnitteleminen on kaikkein paras ratkaisu, Bauerin innovaatiopuolen varapresidentti Dan Bourgeois kertoo RDS:n haastattelussa.

– Suunnittelijamme loivat muotit prototyyppejä varten ja esittelimme niitä sitten erään työntekijämme isälle, joka on lääkäri. Halusimme testata sekä turvallisuutta että käyttömukavuutta visiirin osalta, joka muistuttaa maskia, jota käytetään yleisesti hitsaustyössä. Olemme kehittäneet visiiriä ja nyt meillä on malli, jonka olemme valmiita laittamaan tuotantoon.

Keskiviikkoaamuun mennessä Bauerilta oli tilattu pelkästään Kanadassa 100 000 maskia ja yrityksen tavoitteena on siirtyä myös Yhdysvaltain markkinoille mahdollisimman pian.

Samalla päätös tuottaa kasvosuojia terveydenhuollon ammattilaisille takaa sen, että myös Bauerin työntekijät, tai ainakin osa heistä, voivat jatkaa työtään koronaviruspandemian aikana.

– Se on tässä se toissijainen hyöty, koska sitä kautta pystymme työllistämään osan työntekijöistämme, Bauerin toimitusjohtaja Ed Kinnaly totesi puolestaan ESPN:lle.

Tällä hetkellä Bauer kykenee tuottamaan 2 000 kasvosuojaa päivässä, mutta tavoitteena on päästä päiväkohtaisessa määrässä 10 000:een.

– Suoraan sanottuna toivon, että voisimme tehdä enemmän, mutta yritämme auttaa kaikin mahdollisin tavoin, Kinnaly päättää.

Kasvosuojia tullaan tuottamaan myös poliisivoimille ja esimerkiksi Montrealin poliisi on ollut jo halukas tekemään 50 000 kasvosuojan tilauksen.

Myös urheilubrändi Nike on ilmoittanut seuraavansa Bauerin asettamaa esimerkkiä.

Kuvat Bauerin suunnittelemasta maskista:

Marko Ollonqvist
Toronto

SEURAA KORONAVIRUKSEN VAIKUTUKSIA URHEILUUN TÄÄLTÄ:
UV seuraa: Näin koronavirus vaikuttaa urheiluun!

Jaa