KUVAT: Columbuksen jatkopaikka vain senteistä kiinni – täydellinen romahdus!

schedule 8 elokuun 2020 - 10:17
person Marko Ollonqvist

Columbuksen jatkopaikka oli vain senteistä kiinni; joukkue romahti täydellisesti Toronto Maple Leafsia vastaan, hukaten 3-0-johtoasemansa.

Kun Columbus Blue Jacketsin ja Toronto Maple Leafsin välisen Play In -ottelusarjan neljäs kohtaaminen oli vanhentunut 54 minuuttia ja 18 sekuntia, näytti kaikki täydelliseltä ensimmäisenä mainitun joukkueen osalta.

Blue Jackets oli juuri siirtynyt Boone Jennerin maalilla 3-0-johtoon ja joukkue oli painelemassa varsinaisten pudotuspelien 1. kierrokselle – olihan ottelusarja katkolla Sinitakeille.

Kun ottelusta pyörähti käyntiin viimeiset neljä minuuttia, kaikki näytti edelleen hyvältä. Maple Leafs painoi toki ankarasti päälle, mutta tulostaululla oli edelleen kolmen maalin johtoasema. Ajassa 56:03 käynnistyi kuitenkin Maple Leafsin käsittämätön kiri, joka huipentui varsinaisen peliajan osalta ajassa 59:37 syntyneeseen Zach Hymanin iskemään 3-3-tasoitusmaaliin.

Ottelussa edettiin lopulta jatkoerään ja ajassa 53:10 Auston Matthews tälläsi Maple Leafsille ylivoimalla 4-3-voiton, tasoittaen samalla ottelusarjan voittojen osalta 2-2:een.

Blue Jacketsilla oli kaikki mahdollisuudet ratkaista ottelu, kun Maple Leafs haki maaleja ilman maalivahtia.

3-1-johtoasemassa Cam Atkinson pääsi laukomaan kääntölaukauksen parhaasta maalintekosektorista, mutta se suuntautui ohi maalin, ja vain reippaat kymmenen sekuntia myöhemmin John Tavares tälläsi taululle 2-3-kavennuksen toisessa päässä.

Kun peliä oli jäljellä vajaat kaksi minuuttia, pääsi Pierre-Luc Dubois ampumaan kiekonriistonsa ja Maple Leafsin hienoisen hölmöilyn myötä ampumaan kiekon kohti tyhjää maalia siniviivan tuntumasta. Hetken aikaa vaikuttikin siltä, että kiekko painui maaliin, mutta lopulta se löytyi kiinnitettynä sivuverkkoon. Tästä kului noin 50 sekuntia, kun Gustav Nyquist sai kiekon haltuun hieman ennen puoltakenttää: hänellä oli tilanteessa aikaa, mutta ruotsalainen otti tilanteen hieman liiankin rauhallisesti ja Morgan Rielly pääsi viime hetkellä estämään maalintekoyrityksen.

Loppu olikin sitten historiaa ja joku voisi sanoa ääneen, että kerrankin Maple Leafs oli se joukkue, joka kykeni olemaan oikealla puolella tulostaululla, mitä tulee joukkueiden sulamisiin.

Blue Jacketsin osalta jatkon suhteen yksi suurimmista haasteista, joka Blue Jacketsin valmennusjohdon on ratkaistava – luonnollisesti sen lisäksi, että tämä tappio olisi kyettävä käsittelemään oikealla tavalla – liittyy pelaavaan maalivahtiin.

Joonas Korpisalo oli kahdessa ensimmäisessä ottelussa kertakaikkisen huikea, mutta kolmas ottelu oli suomalaisvahdille haastava ja hänet vaihdettiin joukkueensa maalilta kesken ottelun. Tilalle luistellut Elvis Merzlikins oli puolestaan erinomainen ja Blue Jackets nousi tuossa ottelussa Maple Leafsin tavoin 0-3-tappioasemasta 4-3-voittoon. Tässä neljännessä ottelussa latvialaismaalivahti oli kuin muuri ensimmäiset 56 minuuttia, mutta Maple Leafsin kirin aikana hänen olisi tullut pysäyttää ainakin yksi hänen taakseen tehdyistä maaleista.

Yleensä kaksi erinomaista maalivahtia on pelkästään positiivinen asia joukkueelle, mutta sitten kun tullaan tilanteeseen, jossa peluutusta on muutettu ja molemmilla maalivahdeilla on alla hieman heikompi esitys, tilanne kääntyy herkästi täysin päälaelleen.

Tässä vielä kaksi kuvaa liittyen niihin tilanteisiin, joissa Blue Jacketsilla oli mahdollisuus ratkaista ottelu: