Leo Komarovilta vinkki Laineelle ja Rantaselle: “KANNATTAAKIN VÄHÄN ODOTTAA”

Leo Komarovin NHL-kausi starttasi viime yönä Suomen aikaa ensimmäisellä harjoitusottelulla Philadelphiassa. Treenileirin New York Islanders aloitti puolitoista viikkoa aiemmin.

– Tulin itse takaisin Suomesta vähän tavallista aiemmin, elokuun lopussa, että ehdittiin katsomaan tenniksen US Openia, Komarov kertoo NordicBetille.

Suomessa on spekuloitu kesällä tiiviisti Patrik Laineen ja Mikko Rantasen sopimuksilla, jotka antavat edelleen odottaa itseään. Konkari-Komarovilla on selkeä näkemys asiaan.

– Eiköhän jätkät saa (NHL-)sopimuksen, jos haluavat. Kannattaakin vähän odottaa, jotta saavat mitä ansaitsevat. Ei tuossa mitään hätää ole. Jokaisella pelaajalla on aina vähän omat kuviot, joskus sopimus syntyy helpommin ja joskus on vähän vaikeampaa.

Nuorilta suomalaistähdiltä jää nyt kuitenkin ainakin osa harjoitusleiristä väliin. Miten uskot sen vaikuttavan?

– Se riippuu ihan pelaajasta. Molemmat ovat varmasti treenanneet hyvän kesän. Itse en pystyisi yksin treenaamaan noin kauaa, mutta nythän Laine taitaa mennä treenaamaan Sveitsiin.

Huhujen mukaan seurasi Islanders olisi kiinnostunut tarjoamaan Laineelle ns. Offer sheetiä eli tarjousta, johon Winnipegin pitäisi niin halutessaan vastata pitääkseen Laineen riveissään. Mitä itse mietit siitä?

– Luin siitä. Huhuja on niin paljon liikkeellä, mutta mulla ei siitä ole mitään tietoja. Eikä oikeastaan paljoa kiinnostakaan, olen tottunut siihen, että aina välillä joku väsynyt toimittaja kirjoittelee jotain, ja siitä sitten revitään otsikoita. Eipä noita hirveästi kannata veikkailla.

Islandersinkin harjoitusleirillä pelaajia riittää, ja harjoitusotteluissa pelaajia kierrätetään roimasti.

– Pikkuhiljaa keskitytään kohti kautta. Leirien aikana päivät ovat usein pitkiä, nytkin Philadelphiaan lennettiin vasta pelipäivänä, aamutreenien jälkeen.

Kevään maailmanmestaruuden jälkeen on spekuloitu myös Jukka Jalosen mahdollisuuksista valmentaa jonain päivänä NHL:ssä.

– Jukalla on hieno ura, ja toivottavasti hän saa mahdollisuuden NHL:ssä. MM-kisoissa hän taas näytti tasonsa, kun kultaa tuli tuollaisella materiaalilla. En tiedä mitkä Jukan suunnitelmat ovat, mutta valmentajanahan hän on vielä nuori. Toivon hänelle kaikkea hyvää!

NHL-KAUDEN PARHAAT KERTOIMET LÖYDÄT TÄÄLTÄ!

Teksti on Betsson Groupin omaisuutta. Alkuperäisin tekstin löydät täältä

Jaa