Lista Leijonien käyttöön vapautuneista NHL-pelaajista on valmis MM-kisojen 2019 suhteen: mukana on muun muassa Aleksander Barkov.

Runkosarja paketissa: Lista Leijonien käyttöön vapautuneista NHL-pelaajista!

NHL:n runkosarja päättyi viime yönä pelatun kierroksen myötä ja lista Leijonien käyttöön vapautuneista NHL-pelaajista, ainakin teoriassa, on valmis.

NHL:ssä käynnistyvät kevään tosipelit ja samaan aikaan Euroopan suunnalla Leijonien peräsimeen palannut Jukka Jalonen joukkoineen on kovaa vauhtia kasaamassa joukkuetta Slovakiassa pelattaviin MM-kisoihin.

Maailman kovimmassa kiekkoliigassa nähtiin päättyneen runkosarjan aikana 41 suomalaista kenttäpelaajaa ja kahdeksan maalivahtia: heistä 32:en kausi jatkuu vielä Pohjois-Amerikassa, sillä heidän edustamansa NHL-seurat etenivät pudotuspeleihin ja 17:än kausi päättyi – ainakin NHL:n osalta – runkosarjaan.

Mitä tulee sitten Leijonien käyttöön vapautuneisiin pelaajiin, listalta jäädään jättää samantien pois loukkaantuneet Mikko Koivu, Jesse Puljujärvi ja Antti Raanta.

Tässä lista ainakin teoriassa Leijonien käyttöön vapautuneista pelaajista:

Maalivahdit:

Mikko Koskinen (Edmonton Oilers)
Antti Niemi (Montreal Canadiens)

Puolustajat:

Henri Jokiharju (Chicago Blackhawks)
Rasmus Ristolainen (Buffalo Sabres)
Sami Vatanen (New Jersey Devils)

Hyökkääjät:

Joel Armia (Montreal Canadiens)
Aleksander Barkov (Florida Panthers)
Henrik Borgström (Florida Panthers)
Markus Granlund (Vancouver Canucks)
Kalle Kossila (Anaheim Ducks)
Jesperi Kotkaniemi (Montreal Canadiens)
Juho Lammikko (Florida Panthers)
Artturi Lehkonen (Montreal Canadiens)
Jori Lehterä (Philadelphia Flyers)

Edellä mainituista nimistä Henri Jokiharjun, Henrik Borgströmin, Kalle Kossilan, Juho Lammikon, Jesperi Kotkaniemen ja Jori Lehterän kausi saattaa jatkua vielä AHL:n pudotuspeleissä, mutta ainoalta todennäköiseltä nimeltä niiltä osin vaikuttaa vain Kossila.

Kautensa NHL:n runkosarjaan päättäneistä pelaajista ainakin Barkov on jo ilmaissut olevansa kiinnostunut pukemaan Leijonien paidan ylleen MM-kisoissa.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Connor McDavidin uskotaan haluavan siirron muualle – “Varma, että haluaa h*lvettiin sieltä”

Jaa