St. Louis Bluesin pelaajia sairastui koronaan: huono uutinen NHL-kauden jatkumisen näkökulmasta.

Liuta St. Louis Bluesin pelaajia sairastui koronaan – treenit peruttu!

Liuta St. Louis Bluesin pelaajia sairastui pohjoisamerikkalaisraporttien mukaan koronaan ja sen seurauksena joukkueen treenit on peruttu.

Kun NHL-piireistä paljastuu lisää koronatartuntoja, pelaajien jo ennestään skeptinen suhtautuminen kauden läpivientiin on omiaan vain voimistumaan entisestään.

Eräs NHL-pelaaja kertoi Sportsnetin toimittajana työskentelevälle Eric Engelsille aiemmin tällä viikolla, että peräti 75 prosenttia pelaajista ei haluaisi pelata kautta loppuun; pelaajat kertoivat myös olevansa pettyneitä siihen, miten NHL:n pelaajayhdistys NHLPA on pitänyt heidät pimennossa esimerkiksi koronaan liittyvien turvatoimenpiteiden osalta.

Ja nyt niitä tuli jälleen lisää, tartuntoja nimittäin.

St. Louis Bluesin kerrotaan joutuneen perumaan ainakin perjantain harjoitukset, sillä useat seuran pelaajat ovat sairastuneet koronavirukseen: The Athleticin toimittajana työskentelevän Jeremy Rutherfordin mukaan useat Blues-pelaajat olivat antaneet positiivisen testituloksen. Rutherford on todellinen St. Louis Bluesin sisäpiiriläinen, joka on jo vuosikausia raportoinut missourilaisseurasta, joten kyseessä on äärimmäisen luotettava taho.

Uutinen ei olisi voinut tulla juuri pahempaan aikaan, sillä NHL ja NHLPA neuvottelevat parhaillaan uudesta työehtosopimuksesta, jota pidetään elinehtona pelien jatkumiselle.

NHL ilmoitti maanantaina, että kaiken kaikkiaan 26 pelaajaa oli siihen mennessä saanut koronavirustartunnan – siis pelkästään toisen vaiheen aikana eli seurojen avattua harjoitustilat pelaajille – ja nyt näitä tartuntoja on tullut jälleen lisää.

NHL:n on uskottu pyrkivän käynnistämään pudotuspelien Play In -vaiheen 30. heinäkuuta, mutta nyt liigan kerrotaan tavoittelevan elokuun alkua pelien käynnistämisen osalta.

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa