1. kuukausi takana: Lokakuun suurimmat NHL-pettymykset – katso lista!

schedule 3 marraskuun 2019 - 09:47
person Marko Ollonqvist

NHL-kausi 2019-2020 on nyt vanhentunut kuukauden verran: seuraavassa Urheiluvedot.com käy läpi lokakuun suurimmat NHL-pettymykset.

Lokakuu 2019: NHL Top 10 – suurimmat pettymykset

1. Sergei Bobrovsky

Florida Panthers teki Sergei Bobrovskysta NHL:n toiseksi kovapalkkaisimman maalivahdin kesällä. Venäläisvahdin piti olla se palanen, joka vie pantteripaidat takuuvarmasti pudotuspeleihin. Toistaiseksi ollut kuitenkin kaukana tasostaan: kymmenen pelattua ottelua, vain viisi voittoa ja torjuntatilastot 87,30/3.70. Alkukauden ylivoimaisesti suurin floppi.

2. Marc-Edouard Vlasic

Puolustaja, johon San Jose Sharks on voinut luottaa vuosi toisensa perään kuin kiveen, vaan ei tällä kaudella. Haipaitojen alakerran tuki ja turva on ollut lähinnä riippakivi pahasti alisuorittaneen kalifornialaisnipun puolustuksessa. Takana 13 ottelua, tilillä vain yksi maali ja tehotilasto -11 NHL:n pohjasakkaa. Ollut ennen kuluvaa kautta koko NHL-urallaan vain kahdesti kauden päätteeksi pakkasen puolella ja huonoimmillaan kokonaisen kauden teholukema on ollut -12.

3. John Klingberg

Kun John Klingberg ei tee tehopisteitä, kaikki huomio alkaa kiinnittyä oman pään puolustuspelaamiseen, joka tuossa kohtaa alkaa näyttää kertakaikkisen hirveältä. Pitäisi olla Dallas Starsin alakerran liideri hyökkäyspäässä, mutta nyt on ollut tähtipaitojen heikon alkukauden ruumiillistuma. 14 ottelua, tehot 1+2 ja tehotilasto -10.

4. Ryan Suter

Menee samaan kategoriaan aiemmin listalla olleen Vlasicin kanssa: pelaa sitten Minnesota Wild miten huonosti tahansa, Ryan Suter on aina yksi niistä harvoista pelaajista, joihin koko joukkue voi nojautua. Vaan ei ole voinut nojautua tällä kaudella. Pisteitä on 13 ottelun jälkeen kohtalainen määrä (2+4), mutta omissa soi aivan liikaa (-10). Pystyttävä paljon parempaan, mikäli Wild mielii edes haaveilla taistelusta pudotuspelipaikoista.

5. Henrik Lundqvist

Ei vain enää koppi tartu entiseen malliin. Kenties pitäisi harkita kokonaan ympäristön vaihtoa. Henrik Lundqvist ei ole enää oma itsensä ja se näkyy aivan joka asiassa. Hymy puuttuu, käy ajoittain poikkeuksellisen kuumana, itseluottamus on täysin kateissa ja kakkosvahti Alexander Georgiev vie kuin litran mittaa. Torjuntatilastot valuvat vuosi vuodelta. Lokakuussa kuusi ottelua, kaksi voittoa ja tilastoina 90,60/3.58.

6. Jonathan Quick

Los Angeles Kingsin pitkäaikainen luottovahti ei ole enää joukkueen viimeinen lukko. Ikää on mittarissa 33 vuotta ja yrittää pelata edelleen samalla yltiöaggressiivisella tyylillä kuin kymmenen vuotta sitten; tuo yhtälö ei toimi. Ollut eittämättä koko NHL:n surkein ykkösvahti kuluvalla kaudella ja siitä kertovat myös rumat tilastot: kahdeksan ottelua, kaksi voittoa ja 85,80/4.55. Ainoa syy, miksi ei ole ylempänä listalla? Ura sukeltaa jo toista kautta putkeen, joten ei jättimäinen yllätys.

7. Kevin Fiala

Ellei Mikael Granlund pelaisi tällä hetkellä niin ikään hieman vaisusti, Nashville Predatorsin kanssa tehty vaihtokauppa näyttäisi kertakaikkisen järkyttävänä Minnesota Wildin näkökulmasta. Kevin Fialan pitäisi olla Wildin kärkinimiä, mutta kahdeksan pelatun ottelun jälkeen tilillä on ainoastaan yksi syöttömerkintä ja tehotilastona -4. Pitäisi olla ominaisuuksiltaan kuin tehty nykypäivän NHL:ään, mutta tällä hetkellä tuo ei voisi olla juuri kauempana totuudesta.

8. Jamie Benn

Pitäisi johtaa Dallas Starsin kipparina etulinjasta jokaisella mahdollisella tavalla, mutta ei vain tapahdu. Ei ole ikinä perustanut peliään vauhtiin, mutta nyt tuntuu olevan ajoittain täysin jaloissa ja valuminen tilastoissa jatkuu viime kaudelta: 14 peliä, kuusi pistettä ja pakkasella -2 – yhden ennakkoon suurimman mestarisuosikin paidassa. Olivatkohan Starsin presidentti ja seuraomistaja sittenkin oikeassa heittäessään Bennin ja Tyler Seguinin viime kaudella niin sanotusti bussin alle?

9. Andrew Shaw

Kyseisen nimen esiintyminen listalla saattaa ihmetyttää, koska kovinkaan moni ei odottanut Andrew Shawilta mitään ihmetekoja, mutta on todellisuudessa ollut todella suuri pettymys. Shawin pistekeskiarvo täyttä 60 peliminuuttia kohden (ei tarkoita pelaajan peliminuutteja yhdessä ottelussa) oli koko NHL:n toiseksi korkein 2.89 ja edellä oli ainoastaan Nikita Kucherov – nyt 11 ensimmäiseen otteluun ainoastaan kolme tehopistettä ja teholukema -2. Paluu Chicagoon näyttää juuri nyt huonolta jutulta uran kannalta.

10. Carter Hart

Philadelphiassa maalailtiin valtaisat odotukset nuoren superlupauksen ympärille huikean viime kauden perusteella. Carter Hartin piti olla Flyers-fanien vastaus rukouksiin, mutta alkukausi on ollut valtaisa pettymys. Nuorelle maalivahdille toisaalta ymmärrettävää, mutta pettymys joka tapauksessa. Menetti lokakuussa ykkösvahdin tontin kokeneelle Brian Elliottille. Kuusi starttia, kaksi voittoa ja torjuntatilastot 86,40/3.32.

Lokakuu 2019: NHL Top 5 – suurimmat suomalaispettymykset

1. Juuse Saros

Pidetään yleisesti ottaen jopa koko NHL:n parhaana kakkosmaalivahtina, mutta alkukausi ollut jälleen kerran vaikea, eikä ole tarjonnut Nashville Predatorsille mahdollisuutta lepuuttaa Pekka Rinnettä. Saros on kakkosvahtina ja Rinteen kuorman lievittäjän elintärkeä osa joukkueensa menestysmahdollisuuksia, mutta nyt sakkaa ja pahasti. Neljä aloitettua ottelua, yksi voitto ja torjuntatilastot 87,20/4.00. Torjuntaprosentti lähes viisi prosenttia Rinnettä heikompi.

2. Mikael Granlund

Pelannut kohtalaisen alkukauden, mutta pitäisi pystyä paljon parempaan Matt Duchenen ja Filip Forsbergin kaltaisten tähtihyökkääjien rinnalla. Totuttelee edelleen elämäänsä Nashville Predatorsissa, mutta pikkuhiljaa pitäisi saada hommasta paremmin kiinni. Hankittiin Predatorsin tulosyksikköön ja nykymeno ei ole sillä tasolla, jolla sen pitäisi olla voittavassa joukkueessa: 13 ottelua, neljä tehopistettä (2+2) ja tehotilasto pyöreä nolla.

3. Henrik Borgström

Florida Panthers on antanut suomalaispelurilleen aikaa kypsyä pysyvään NHL-rooliin NHL:ssä pelaten. Kuluvan kauden osalta odotettiin seuraavaa steppiä eteenpäin, mutta tulikin askel taaksepäin. Pelasi neljä ottelua NHL:ssä ja sen jälkeen lähetettiin hakemaan vauhtia AHL:stä. Ei mikään katastrofaalinen alkukausi, mutta tekeminen tehotonta tulosyksikköihin mieliäkseen: itseluottamus ei tapissa ja siten pelitaidot eivät pääse oikeuksiinsa. Tällä kaudella toistaiseksi neljä NHL-ottelua ilman tehopisteitä ja teholukema -2.

4. Esa Lindell

Dallas Starsin suurimmat ongelmat ovat ihan jossain muualla kuin suomalaisessa, mutta otteissa ollut havaittavissa hienoista epävarmuutta, joka on poikkeuksellista NHL:n eliittiin puolustavien puolustajien osalta nousseelle Lindellille. Pakkipari Klingbergin surkea alkukausi ei ole luonnollisestikaan auttanut ja kokeiltu myös Miro Heiskasen rinnalla. Pelasi lokakuussa 14 ottelua tehoin 1+1. Teholukema -3.

5. Sebastian Aho

Tälle sijalle ei kuuluisi yksikään suomalainen, mutta Top 5:een niin sanotusti tarvittiin yksi nimi ja se on nyt Sebastian Aho. Pelannut hyvää jääkiekkoa molempiin suuntiin, mutta loistokkuus puuttunut. Luo maalipaikkoja itselleen ja joukkuekavereilleen, mutta ei vain ole uponnut. Teki kauden ensimmäiseen kuuteen otteluun ainoastaan maalin, nyt kuuteen viime otteluun 2+3, mutta seuran kovapalkkaisimpana pelaajana tulosta odotetaan ja sitä ei alkukaudesta tullut odotetusti; siksi löytää itsensä tältä listalta, koska odotukset niin kovat jatkosopimuksen myötä.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord