Marko Ollonqvist Toronto KATSO MYÖS: Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Matt Duchenelta painava viesti – haluavatko pelaajat voittaa COVID Cupia?

Nashville Predatorsin Matt Duchenelta todella painava viesti NHL:n mahdolliseen paluuseen liittyen: pelkää, ettei mestarijoukkue saa ansaitsemaansa arvostusta.

NHL:n pelaajayhdistyksen uskotaan äänestävän vielä tämän päivän aikana 24 joukkueen pudotuspeliformaatista eli me saamme siis mahdollisesti tietää ainakin kaikkein tärkeimmiltä osin sen, miten kausi 2019-2020 tullaan viemään päätökseen.

Mutta onko kauden vieminen päätökseen ylipäätään sen arvoista?

Nashville Predatorsin keskushyökkääjä Matt Duchene teki todella painavan kannanoton asiaan ja se saa aidosti pohtimaan, mitä Stanley Cupin voittaminen tällaisena poikkeuksellisena kautena, joka on ennen jatkumistaan ollut kuukausia keskeytyksissä, merkitsee pelaajille.

– Ei kukaan halua mitään “Covid Cupia” ja olen huolissani, että mikäli palaamme kaukaloon ja yritämme pakottaa tämän kauden päätökseen tavalla, joka on muunneltu ja ei aivan oikeanlainen, kuka ikinä voittaakaan Cupin – ihmiset tulevat väheksymään sitä heidän koko loppuelämän ajan ja sitä voittajat eivät ansaitse, Duchene totesi Hockey Centralin vieraana.

– Se on pyhäinhäväistys, mikäli emme kunnioita sitä, mitä menneet mestarit tekivät ja tee tämän Stanley Cupin voittamisesta ihan yhtä suurta haastetta… Tiedän, että jätkät haluavat tämän merkitsevän jotain, jos palaamme takaisin kaukaloon.

Edellä mainitusta johtuen Duchene haluaakin ratkaista mestarijoukkueen nimen niin normaalilla tavalla kuin se vain nykyhetkessä on mahdollista.

– Pelimme on pidettävä koskemattomana. Stanley Cup edustaa kaikkea sitä, mitä mestarit kävivät lävitse eli 82 runkosarjaottelua + noin 20 pudotuspeliottelua. Ne uhraukset, pelit vihamielisellä vierasareenalla vastustajien fanien edessä, kotiotteluiden paine ja kaikki tällaiset seikat – näistä on pidettävä kiinni niin isosti kuin mahdollista.

– Sataprosenttisesti me emme varmastikaan pysty pitämään näistä asioista kiinni, mikäli kausi jatkuu, mutta haluan nähdä niin tavanomaisen formaatin kuin vain mahdollista.

Duchene kuuluu siihen kastiin, jotka eivät halua 24 joukkueen pudotuspelejä; hän haluaa perinteiset 16 joukkueen pudotuspelit, vaikka tiedostaakin, että jotkut joutuvat siitä kärsimään.

– Nähdäkseni pudotuspelien on oltava niin perinteiset kuin vain mahdollista: haluaisin nähdä 16 joukkueen pudotuspelit ja normaalit Paras seitsemästä -ottelusarjat. Pelejä tosin voitaisiin pelata normaalia tiheämmin, koska pelaajat pysyvät tuoreina ja matkustelua ei ole.

– Mitään reilua tapaahan sitä ei ole sanoa, mitkä joukkueet kuuluvat pudotuspeleihin ja mitkä eivät, jos emme pelaa täyttä 82 ottelun runkosarjaa; paremman sanan puutteessa – jotain viilataan linssiin joka tapauksessa.

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa